Erkan Tan

ERKAN TAN

Tarihi 20 Ağustos 2017

Gerçekten çok üzgünüz

Terör ve terörist kim olursa olsun, saldırı kimden gelirse gelsin ve kime yönelirse yönelsin, iğrençtir... İnsanlık suçudur... Cinayettir... Lanetlenmelidir...
Terörün ve teröristin dini, milliyeti, mezhepi, siyasi görüşü yoktur...
Bunlar insanlığın düşmanıdırlar...
Bu fakir de bütün kalbiyle, İspanya'da ve dünyanın her yerinde meydana gelen bu acı terör olayını en şiddetli duygularla lanetliyor... Terörle mücadeleyi iyi bilen, terörün acısını iliklerine kadar hisseden bir milletin mensupları olarak, acısını çok iyi anlıyoruz...
Neler hissediyorlar?..
Ne kadar tedirgin oluyorlar?..
Hangi korkuları ve kaygıları yaşıyorlar?...
Gerçekten çok üzgünüz...

ŞEYTANİ AKIL MEKTUP YAZDI
Devletlerin de üstündeki o "Şeytani Akıl" şimdi de İspanya'dan bir şey istiyor. O coğrafyadakileri tehdit ediyor. Bugüne kadar, başka coğrafyalarda ülkeleri karıştırmak üzere kullandıkları, terör örgütü ve eli kanlı katillerini, şimdi de İspanya'ya musallat ediyor.
Avrupanın bazı ülkelerini, aslında almak istemedikleri bazı kararları almaya zorluyorlar. Bir şeyler istiyorlar ama alamıyorlar... Bu yüzden terör ile ve kanlı teröristlerle, İspanya başta olmak üzere tüm dünyaya şantaj yapıyorlar. Hesapta Türkiye de var. Bu saldırıların her bir ayrıntısı bir anlam taşır. Teröristin kimliği, saldırının yeri, mekanın adı, sahibi ya da sahipleri... Bunların her biri üzerinden ayrı bir tehdit savururlar.
Türkiye başta olmak üzere bütün dünyaya bir mektup yazdılar. Şimdi dünyanın geri kalanı, bu iğrenç mektubu okuyup, anlamaya ve karşılığında nasıl savaşacağına karar vermeye çalışacak. "Şeytani Akıl" bizim istediklerimizi yapmazsan daha da çok terör saldırısı olacak diyor.

MÜSLÜMANLARIN ÜZERİNE YIKMAK
Hepimizin yaşama sevgisini, devletlerimize olan inancımızı, güvenimizi sarsmak gayesindeler.
Bir taşla birden fazla kuş vurmayı hedefliyorlar. Terör faliyetlerini İslam'ın üstüne yıkıp, Müslümanlardan nefret edilmesini körüklemek de hesaba ayrıca dahil. Meselenin ne olduğunu anlamak için Türkiye'nin de içinde, tam da merkezinde olduğu enerji, ortadoğu, Suriye, Çin meselelerindeki yeni kamplaşmalara bakmak gerekiyor.
Yeni bir film dönüyor. Şeytani aklın istemediği senaryolar tasarlanıyor.
İşte bu nedenle Şeytan ve taraftarları çıldırıyor.

YÜREĞİNİZE SAĞLIK SAYIN CUMHURBAŞKANIM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne demişti? "Almanya'daki bütün soydaşlarımıza diyorum ki; Hıristiyan Demokratları, Yeşilleri, SPD'yi desteklemeyin.
Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır." Oh be...! Yüreğime buz değdi..! Sayın Cumhurbaşkanım, Recep Tayyip Erdoğan'a, bütün kalbimle teşekkür ediyorum... Ağzınıza, dilinize, yüreğinize sağlık... Bu köşede defalarca yazdım. Her televizyon yayınında söylüyorum. Artık, Türk ve Müslüman düşmanlığını, neredeyse devlet politikası yapmış bir Almanya var. Almanya, düşmanlarımızı koynuna almış sevişiyor. Her fırsatta Türkiye'nin iç işlerine dibine kadar karışıyorlar.
Referandumda, utanmasalar Türkiye'ye gelip "hayır" oyu kullanacaklardı. Alman siyasetçilerine, tam da onların anlayacakları bir şekilde hem de Cumhurbaşkanı seviyesinde cevap veriliyor....