Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 12 Ağustos 2017

Bugün ben yazıyorum...

Sevgili okurlar müsaade ederseniz bugünü kendime ayırdım. Üzerinde durmak istediğim bir konu var;
Terkedilen kocaların ekranlara çıkıp eşlerine hakaret yağdırmaları ve kadın sunucunun da bu suça ortak olması... Evet maalesef pek çok hemcinsimiz, arkasında çocuklarını bırakma pahasına yuvalarını terk ediyor.
Nedeni, çoğu zaman şiddet ve en önemlisi hor görülmek. Adamın tehdidi ise şu;
"Beni boşamayı aklından geçirme, çocukların yüzünü göremezsin!" Ama bir sabah görüyor ki, sabırtaşı bağrına taş basmış ve evini terketmiş. Adam önceleri çok mutlu oluyor, çocukları anasına bırakıp hovardalığın tadını çıkarıyor.
Ama bir bakıyor ki hiçbiri karısı kadar ona değer vermemiş, kahrını çekmiyor.
O perişan günlerinde, eski eşinin boşanma davası açıp, başka biriyle evleneceği haberini alıyor. İşte o zaman içindeki canavar bütün acımasızlığı ile ortaya çıkıyor. Atıyor kendini televizyon ekranlarına ve önce eşine çağrıda bulunuyor sinsice; "Gel karıcığım, çocuklar seni çok özledi!" Aslında dişlerini biliyor, 'Bi eve dönsün, baksın bakalım o yeni adamın öcü nasıl alınacak?'

ÇİRKİNLEŞİYORLAR
Kadın haklı olarak 'bitti' diyor kameralara. Ve bizler o andan itibaren bir erkeğin daha ne kadar çirkinleştiğinin tanığı oluyoruz; "Bunun mazisi de karanlıktı, benden önce yemediği halt kalmamıştı... Annesi ve kız kardeşi de zaten o yolun yolcusu!" Program sunucusu hanmefendi de sormuyor, "Bayım o zaman neden evlendin?" Sorulması gereken esas soruyu ben soruyorum izninizle sevgili okurlar:
Oturduğumuz yerden bu zavallı kadınlar hakkında suçlayıcı fetvalarda bulunmak doğru mu acaba?