Sütlü Cevizli Tel Kadayıf Malzemeleri

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 27 Mayıs 2017, 13:17
Sütlü Cevizli Tel Kadayıf Malzemeleri

İÇİNDEKİLER

Sütlü Cevizli Tel Kadayıf Malzemeleri

500 gram kadar tel kadayıf

250 gram tereyağı

250 gram ceviz içi

Üzeri için Şurup malzemeleri:

750 gram kadar toz şeker

4 su bardağı süt

Sütlü Cevizli Tel Kadayıf Tarifi
İlk olarak kadayıfımızı yapmaya elerimizle kadayıfları tel tel ayırarak başlıyoruz. Daha sonra tepsimizi alıyoruz. Kadayıf için biraz derince bir dikdörtgen tepsi tercih ediniz. (Tatlıcı tepsisi) Tepsimizi az tereyağı ile yağlıyoruz. Daha sonra bir kapta tereyağımızı eriterek tel kadayıflarımızı harmanlıyoruz güzelce. Kadayıflaın yarısını tepsimize yayıp elimizle bastırıyoruz. Cevizi mutfak robotumuzla kıyarak tepsideki kadayıfımızın üzerine bolca serpiyoruz. Kalan kadayıfı da üst kat olarak serpiştirip elimizle bastırıyoruz. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika üzeri kırmızılaşana kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra şuruba geçiyoruz. Şekeri ve sütü ocakta karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kadayıfımızın ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra kıvamını bulan kadayıfın üzerine gezdiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz kendi halinde. Daha sonra kare keserek servis tabağında üzerinde iri kırılmış ceviz içi ile servis ediyoruz.