Fizik gücü!

Ünlü bilim insanı Canan Dağdeviren, ALS hastası profesör Stephen Hawking’e umut ışığı oldu. Dağdeviren, yeni buluşunu Hawking’e tanıttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2016 Güncelleme 28 Nisan 2016, 01:39
Fizik gücü!

İÇİNDEKİLER

Henüz beş yaşındayken kalp yetmezliğinden dedesini kaybedince kalp hastalıklarına bir çözüm bulmayı kafasına koyan Canan Dağdeviren, ABD'de bütün başarı listelerine girdi. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) görev yapan Dr. Canan Dağdeviren (30), peş peşe gelen başarıları ile dikkatleri üzerine çekti. Amerika'da "giyilebilir kalp pili" tasarımıyla adından sıkça söz ettiren Dağdeviren, birkaç gün önce dünyaca ünlü fizik profesörü Stephen Hawking'i Harvard Society'de ağırladı. Bu önemli buluşmanın konusunu ise kendisinin, ALS hastası Hawking için geliştirdiği yeni bir cihaz oluşturdu.

BİTMEYEN PİL YAPTI
Canan Dağdeviren bu büyük buluşmayı Twitter hesabından paylaştı. Fotoğraf kısa sürede sosyal medyada yankı buldu. Semiha Koçyiğit adlı bir kullanıcı, Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, "Canan Dağdeviren, Türkiye'nin bilim insanı. Dün akşam Prof. Hawking'i Harvad Society'de misafir etti. Prof. Hawking için yapacağı sürpriz cihazı onun gibi ben de bekliyorum. Bugün, Türkiye Canan Dağdeviren'i konuşmalıydı. Tüm gazeteler bunu yazmalıydı. Canım, bizler seninle gurur duyuyoruz. Başarıların daim olsun güzel kızım" yazdı. Son olarak Harvard Üniversitesi tarafından 'Genç Akademi Üyeliği'ne seçilen ve bu unvanı alan ilk Türk olan Dağdeviren, bu sene başında Forbes dergisinin '30 yaşından küçük 30 bilim insanı' listesinde de yer aldı. Başarılı bilim insanı, normal şartlarda ömrü 5-7 yıl arasında değişen kalp pillerini ölümsüz hale getirerek tüm dünyanın tanıdığı bir isim haline geldi.