Resmen Kandil!

Bölücü örgütün sözde şehir yapılanması olan KCK, iyice köşeye sıkıştı! Polis kaosa göz açtırmazken operasyonlar terör yuvasına uzandı! BDP'li eski vekil Sevahir Bayındır'ın, Kandil Dağı'nda verdiği pozlar ortaya çıktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2012 Güncelleme 16 Ocak 2012, 02:10
Resmen Kandil!

İÇİNDEKİLER

Türkiye hafta sonuna KCK operasyonu ile girdi. İstanbul merkezli olmak üzere 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aranan yerlerin arasında BDP milletvekili Leyla Zana'nın Ankara'daki evi de vardı. Olayla ilgili 39 kişi gözaltına alınırken, zanlıların İmralı'dan gelen talimatları özel bir e-posta ile "tabana" ilettikleri belirlendi. Öcalan'ın e-posta üzerinden iletilen talimatları arasında, Hakkari-Çukurca yoluna döşenen mayınla 9 askerin şehit olduğu saldırı ve yine Çukurca'da 24 askerin şehit düştüğü pusuların bulunduğu öne sürüldü.

AVRUPA'YA GİTMİŞTİ...
Operasyonda istihbarat birimleri çok önemli bir fotoğrafa da ulaştı. TBMM 23. Dönem Şırnak milletvekili Sevahir Bayındır'ın Kandil Dağı'nda kadın teröristlerle çekilmiş fotoğrafı bulundu. Ne zaman çekildiği belli olmayan o fotoğrafta, Bayındır'ın tek tip gerilla kıyafeti ile teröristlerle özdeşleşen Mekap ayakkabı giyindiği görülüyor. Fotoğrafta, Bayındır'ın yanında 3 kadın daha bulunuyor. Bu kadınlardan ikisinin PKK'lı terörist olduğu sanılıyor. Bu arada Bayındır, son seçimlerde milletvekili adayı gösterilmeyince, Avrupa'ya gitmişti. Bu gidişin sebebi olarak, Bayındır'ın KCK operasyonları çerçevesinde yasal bir takibata uğramamak olduğu ileri sürülüyor.

TERÖR YALNIZ KALDI
Bingöl'de 15 Aralık 2011 tarihinde öldürülen 5'i kadın 8 teröristin cenazesi, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti. Terörist cenazelerinin kimlik tespiti için çok sayıda kayıp yakını kuruma başvuruda bulunarak DNA örneği verdi. Ancak, DNA incelemesinde herhangi bir sonuç çıkmayınca, 8 teröristin cenazesi Cumartesi günü İstanbul'da kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Ufuk KÖROĞLU - Deniz DERİN