Türk Maya'sı

Mayalar "21 Aralık'ta kıyamet kopacak" diye tarihe not düştü. Yurdum insanı ise güldürdü. Şirinceliler kurşun döktürdü. Bazıları da mezar taşı yaptırıp "öldü"...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2012 Güncelleme 19 Aralık 2012, 02:21
Türk Maya’sı

İÇİNDEKİLER

Dünya döndü, zaman mum misali söndü. Millattan Önce Orta Amerika'da yaşayan Maya Uygarlığı'nın kehaneti, herkesi düşündürdü. "21 Aralık'ta kıyamet kopacak" diyen Mayalar, baş döndürdü. Yurdum insanı da "Yoğurt mayası mı, yoksa gerçek Maya'mı" diye sorup kendince olayı değerlendirdi.

HALİMİZ NİCEDİR!
Kimi mezar taşını hazırladı, kimi de kurşun döktürmeye başvurdu. "Kıyametin es geçeciği" İzmir'in Şirince köyü de farklı bir havaya büründü. Şirinceli esnaf, "Kıyamet Kurşunu" döktürdü. Bu ilginç seramoniye köye akan turistler de büyük ilgi gösterdi. Özellikle Japon turistler, kurşun döktürmek için sıraya girdi. İşte yurdum insanının "Kıyametlik halleri"...

21 ARALIK TRAŞI!
Şirince turist akınına uğradı. Köy halkı da kıyamete özel etkinlikler hazırladı. Kaptan Berber ise "kıyamet traşı" yapmaya başladı.

FANİLİK ETKİNLİK
Sivaslı İbrahim Özder, kıyamet söylentileri nedeniyle mezar taşını hazırladı. Ölüm tarihi olarak da 21.12.2012'yi yazdı.

HIRSIZ TURİZM
Şirince' ye rağbet arttı. Hırsızların iştahı kabardı. Çevre illerden gelen hırsızlar, yakalandı.

MEVLÜT YÜKSEL