Yılın malı!

Yurdum insanı Maya'nın tozunu attırdı! Vanlı baron 50 kilo eroini TIR'a sakladı, Şirince'ye doğru yola çıktı. Amacı 'Zehiri kıyametten sonra da' satmaktı. Ancak planı yarım kaldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2012 Güncelleme 21 Aralık 2012, 01:24
Yılın malı!

İÇİNDEKİLER

Güneşin etrafında dönen dünyanın, bu kez kendi başı döndü. Maya Uygarlığı'na inanan dünyalılar, 21 Aralık 2012'ye kilitlendi. Çünkü o gün yerküre ortadan silinecekti. Ve beklenen an geldi çattı. Kimi dostunu, kimi parasını, kimi yiyeceğini, kimi de ailesini alıp İzmir'in şirin köyü Şirince'ye sığındı. Hepsinin amacı ortaktı: "Dünya batsa bile hayatta kalırım." İşte bu akıma bir uyuşturucu baronu da kapıldı. Vanlı uyuşturucu taciri, "Belki de bu Mayalılar haklıdır" deyip canını kurtarmaya çalıştı. Tabii planına sermayesini de kattı. Tam 50 kilo eroini bir TIR'a attı. Şirince'ye doğru yola çıktı. Ancak Gaziantep'e geldiğinde planı yarım kaldı.

ZORO'NUN BURNUNDAN KAÇMADI
Gaziantep Emniyeti'ne bağlı narkotik birimleri, bir ihbar üzerine TIR'ı durdurdu. Süper burun ZORO da TIR'ı koklamaya başladı. Aracın yakıt deposuna geldiğinde havladı. Söz konusu noktayı açan ekipler ise 50 kiloluk zehirle karşılaştı. Kıyametten kaçmaya çalışan baron, adeta kıyameti yaşadı. Baron ve TIR sürücüsü tutuklanarak cezaevine yollandı.

* * *
BULUTLU HAVA
Şirince, bir anda şöhreti yakaladı. Zira inanışa göre bu şirin köy, enerjisi sayesinde kıyametten etkilenmeyecekti. Köydeki Maden Dağı ise kurtuluşun adresiydi. Çünkü inanışa göre, bu gece yarısı bir gemi Maden Dağı'na inecek ve seçilmişleri kurtaracaktı. İşte TAKVİM objektifleri dün o dağda çok ilginç bir manzara ile karşılaştı. Bölgede iki gündür etkili olan yağışlı hava, bulutları Maden Dağı'nın tepesine topladı. Bu sırada dağın üzerinde ise gemi şeklinde bir bulut ortaya çıktı. Görünen tablo, Maya efsanesine ait olan korkuyu katladı.

* * *
iZMiR ALARMDA
İzmir Valisi Cahit Kıraç, bugün Şirince'ye15 ila 20 bin kişinin geleceğini açıkladı. Önlemlerin alındığını anlattı. Sonra da uyardı: "Ben kıyametin kopmasını istemiyorum. Daha yapacak çok şey var" dedi.

* * *
HIRSIZ ALAMETi
İspanyol Frederic Mollera kıyametten korktu, bisikletiyle Şirince'ye doğru yola çıktı. Ancak İzmir'de bisikleti çalındı. Polise sığındı. Bisikleti bulununca yolculuğuna kaldığı yerden devam etti.

* * *
'KORKMUYORUS'
Kıyametlik dünya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de gündemindeydi. Putin, yıl sonu toplantısında Rusya'yı bir kenara bıraktı kıyameti anlattı. "Kıyametin ne zaman kopacağını biliyorum. 4.5 milyar yıl sonra dünyanın sonu gelecek" dedi.

* * *
ENERJİ ÜÇGENİ
Mayalar, "21 Aralık 2012'de kıyamet kopacak" dedi. Dünya bugüne kilitlendi. Ancak kıyametten korunacağına inanılan İzmir'in Şirince Köyü'nde farklı bir hareketlilik hakimdi! Özellikle Mayalar'ın takvimine inanan Hıristiyanlar, Şirince'yi adres bildi. Bunun gerekçesi ise ilginçti.

'ŞİRİNCE'Yİ İŞARET EDİYOR'
Takvim'e konuşan öğretmen Fatih Yutlak, şunları söyledi: "Meryem Ana, Efes ve Yuhanna İncili'nin yazıldığı San Juan Kilisesi, bu bölgede bulunuyor. Üç yerin birleşimi bir üçgeni oluşturuyor. Üçgenin uçu da Şirince'yi işaret ediyor. Hıristiyanlar'a göre de enerjisi yüksek olan bu üçgen Şirince'yi önemli kılıyor."

* * *
NASA'L YANi!
Mayalar'ın haklı çıkıp çıkmayacağını merak edenler, en güvenilir kaynak olarak gördükleri ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ni (NASA) soru yağmuruna tuttu. NASA'ya e-mail veya telefon ile ulaşanlar, "Dünyaya bir gezegenin çarpacağı doğru mu?", "Güneş patlayacak mı?" ve "3 gün karanlık gerçekleşecek mi?" gibi sorular yöneltti.

* * *
KANSER SALGINLARI
İngiliz bilim insanları, kıyamet kopması halinde olabilecekleri açıkladı. Profesör Jocelyn Bell Burnell, 'o gün' felaketle sonuçlanan iklim olayları ve kanser salgınlarının görüleceğini söyledi. Burnell dinozorların sonunu getiren bir göktaşının, insanlığı da bitereceğini belirtti.

* * *
NEYSE HALiM ÇIKSIN FALiM
Mayalar'ın kıyamet akımına kapılan yerli ve yabancı turistler, soluğu Şirince'de aldı. Konaklarda, pansiyonlarda yer kalmadı. Bazı turistler ise "kıyamet sonrasına" merak sardı! Özellikle bayanlar, Türk kahvelerini içip fincanlarını kapattı. Feride Tunç'a fal baktırdı.

* * *
ADRES TAKVİM
Kadir Has Üniversitesi öğrencileri, belgesel hazırlamak için Şirince'ye gitti. Haberleri ile gündem yaratan Mevlüt Yüksel'i dinledi...


MEVLÜT YÜKSEL