Chanel yaktı

Chanel'in, Türkiye'deki mağazasında sattığı elbiselerin çoğu kaçak çıktı. Vergisi ödenmeden getirilen bir kıyafeti 30 bin liraya alan Nilgün Çolak, "Kandırıldım, bu markadan soğudum" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2014 Güncelleme 05 Şubat 2014, 00:00
Chanel yaktı

İÇİNDEKİLER

Gümrük Muhafaza ekipleri, Chanel'in Türkiye Mağaza Müdürü Cangül Soydemir Avdan'ın açtığı mobbing davasıyla ortaya çıkan kaçakçılık skandalını bir bir tespit etti. İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, kaçak elbiselerin satışının, personele verilen indirimli ürünlerdeki barkotların okutularak yapıldığını tespit etti.

TEK TEK İNCELENDİ
Yapılan soruşturmada Chanel'in VIP müşterilerine yaptığı özel satışlar tek tek incelendi. Eski futbolcu Mecnur Çolak'ın eşi Nilgün Çolak ile Lübnanlı Sana Zeenni'ye tek faturayla her biri 29 bin 262 TL olan aynı elbise satıldı. Ancak, incelemede gümrükten geçirilen barkotla sadece bir elbisenin geldiği tespit edildi. Zeenni'ye orijinal elbise satılırken, Çolak'a kaçak ürün verildiği ortaya çıktı. Çolak'a satılan elbiseyi sabah Paris'e gidip akşam dönen şirket çalışanı E.Ö.'nün bavulla getirdiği tespit edildi.

BU MARKADAN SOĞUDUM
Gümrük Muhafaza Müdürlüğü yetkilileri Londra'da yaşayan Çolak'a telefonla ulaşılarak, "Bilginize başvurmak için Sirkeci'deki müdürlüğümüze gelmeniz gerekiyor" dedi. Türkiye'ye dönerek geçen hafta ifade veren Çolak, "Elbiseyi önemli bir davette giymek için satın aldığını" belirtti. Böyle bir olayla gündeme gelmekten dolayı üzgün olduğunu yakınlarına söyleyen Çolak'ın, "Bana 'elbiseyi geri ver' diyenler oldu. Yıllardır Chanel'in müşterisiyim. Artık bu markadan soğudum. Avukatlarıma her türlü bilgiyi verdim. Ben de gerekli hukuki haklarımı arayacağım" dediği öğrenildi.

VERGİ İADELERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Chanel'in Fransa'daki yetkilileri tarafından Temmuz 2012'de hazırlanan 40 sayfalık İç Denetim Raporu'nda yapılan usulsüzlükler tek tek tespit edildi. Açık hesaplar büyüyor. Vergi iade giderleri gerçeği yansıtmıyor. Faturalar ve iadeler gerçek müşterilere kayıtlı değil Nakit ödemeler Türk hukukuna uygun yapılmıyor. Envanter değerlendirmesi gerçeği yansıtmıyor.

Erhan ÖZTÜRK