Chanel yandı

Dünya moda devi Türkiye'ye gümrüksüz ürün sokmakla suçlandı Sistematik kaçakçılık belgelenip üç görevli hakkında fezleke hazırlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2014 Güncelleme 10 Mart 2014, 00:00
Chanel yandı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, bavul ticareti suçlamalarıyla gündeme gelen dünya moda devi Chanel hakkında fezleke hazırladı. Savcılığa sunulan fezlekede ünlü şirket, Türkiye'de sistematik olarak kaçakçılık yapmakla suçlandı. Dünya genelinde 200 mağazasında yıllık 1 milyar Euro ciro elde eden Chanel'le ilgili çalışan bazı personelin itirafları ve tespit edilen delillerle savcılığa suç duyurusu yapıldı. 7 yıldır Nişantaşı ve İstinye Park AVM'deki iki mağazasında jet sosyeteye ürün satan şirket hakkında hazırlanan fezleke, 13 Şubat'ta Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sunuldu. Fezlekede Chanel Türkiye Genel Müdürü Afshin E., stok asistanı Dilnişin Ü. ve Chanel çalışanı Esra Ö. şüpheli olarak yer aldı. Bu 3 kişi hakkında 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezaları istendi. Şüphelilerin uzun süreden bu yana bilinçli ve sistematik bir eylem içinde suç işlediği öne sürüldü. Gümrük vergilerini ödemeyen şirketin devleti zarara uğrattığı belirtildi. Vergi yönünden de araştırılması istendi.

170 BİN EURO'YA ÇANTA
Fezlekede, 10 bin Euro'ya kolye, 80 bin Euro'ya etek, 170 bin Euro'ya çanta satıldığı, bu ürünlerin bir çoğunun bavulla getirildiği aktarıldı. Ürünleri, şirket çalışanlarının yurtdışına yaptıkları günübirlik ziyaretlerde getirdikleri anlatıldı. Paris'teki Chanel çalışanları ile yapılan elektronik yazışmalar fezlekeye delil olarak kondu.

MAĞAZALARDAN TRANSFERLER
FEZLEKEDE, Nişantaşı mağazadaki bir ürünün, Paris'teki Cambon mağazasına, yine Barselona ve Cambon'daki mağazalardaki bir takım ürünlerin ise Nişantaşı'na transferinin nasıl yapıldığı anlatıldı. Şüpheli Dilnişin Ü., Paris'te çalışan S.M.'ye gönderdiği emailde, gümrüksüz gelip giden ürünlerin stoklarda nasıl gösterileceği konusunda bilgi talebinde bulunduğu belirtildi. S.M.'nin ise taktik verdiği tespit görüldü.