Eli öpülesi çocuk

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2015 Güncelleme 25 Nisan 2015, 01:27
Eli öpülesi çocuk

İÇİNDEKİLER

Dünya çocukları 23 Nisan'da Türkiye'ye aktı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Eskişehir'de yaşayan Beren'in öpücüğü ise hafızalara kazındı.

Rüzgardan savrulan Türk Bayrağı'nı tutarak defalarca öpen 8 yaşındaki Beren Alsan, o anı anlattı: "Türk Bayrağı sevgisini hem evde hem okulda öğrendim. Televizyonda kendimi görünce çok şaşırdım ve heyecanlandım. Büyüyünce mimar olmak istiyorum." Beren'in yanında olan ikizi Ceren de "Bayrak benim yüzüme çarptı. Beren de düzeltip öptü" diye konuştu.

Evlatlarıyla gurur duyan baba Raşit Alsan ile anne Şermin Alsan ise "Yavrularımıza 1'er lira cep harçlığı vererek, 23 Nisan kutlamalarına gönderdik. Çok duygulandık. Türkiye'den çok olumlu tepkiler aldık. Türkiye'mizde bayrakları yere atanlar, yakanlara niyazen oğlumun bayrağı öpmesi beni çok gururlandırdı. Cenab-ı Allah herkese inşallah böyle bir evlat nasip eder" ifadelerini kullandı.

Bu arada Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Beren'e Türk bayrağı hediye etti. "Bu yaştaki bir çocuğun bu idrake, bu şuura sahip ve bu sevgiye olması, bizim için önemlidir" diye konuştu.