Yiyerek yağ yakın

Bazen kilo vermek yetmez fazla yağdan da kurtulmak gerekir. Vücutta yağların en çok toplandığı yerler ise karın, basen ve kollardır. İşte o yağlardan kurtulmanın yolu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2013 Güncelleme 17 Ocak 2013, 10:01
Yiyerek yağ yakın

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bir şekilde kilo vermenin en önemli formülü sağlıklı beslenmek. Ama bazen insan zayıflasa da yağların depolandığı karın, basen gibi bölgeler olduğu gibi duruyor. Bu hassas bölgeleri eritmek için ise egzersiz şart. Yağlı yiyecekler ve abur cuburdan uzak durmak da gerekiyor. Ayrıca bazı besinler de bu bölgelerdeki yağların erimesine kolaylık sağlıyor

TÜM VÜCUDA KAHVE
Günde iki kez 800 miligram yeşil kahve çekirdeği alın. 'Yeşil kahve' kahvenin en saf hali olarak bilinir. Glikoz emilimini yavaşlatır ve vücudunuzun her yerinde yağın birikmesini önler. Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden yaklaşık yarım saat önce, büyük bir bardak su ile günde iki kez toplam 800 miligram alın.

KARINA FASULYE
Her yemekte yaklaşık 225 gram fasulye yiyin. Fasulye midede çözülebilir lifler barındırır, karın yağına bağlı yanmayı azaltan iyi huylu bakteriler üretmeye yarar. Ayrıca her öğünde yemeğinize bir fincan nohut ekleyin. Özellikle siyah nohudu tercih edin.

KOLLARA MAYDANOZ
Günde 6 bardak maydanoz çayı için. Her öğünde 1 tane olmak üzere 3 adet tatlı patates yiyin. Tatlı patates ve maydanoz güçlü antioksidan barındırır. ve hormonları dengeler. Hormonların dengelenmemesi üst kol gibi vücudunuzun belli kısımlarında yağ depolamaya yol açar. Maydanoz çayı ayrıca çok tok da tutar.

BASENLERE MUSLi
İki fincan yulaf, 2 fincan kırılmış fındık, 1 fincan buğday, 1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm, 1 fincan ayçiçek tohumu, 1 fincan badem, 1 fincan ince kıyılmış kuru kayısıyı karıştırıp, blenderdan geçirin. Bir hafta boyunca kahvaltı ve öğlen yemeğinde bir bardak diyet soğuk süt ilave ederek tüketin. Bu lezzetli karışıma muz dilimleri da ilave edebilirsiniz.

ACİL DURUM YİYECEKLERİ
Açlık hissi halinde yağ depolamayacak ve el altında bulundurulacak bazı yiyecekler şunlardır: Kuruyemiş (Badem, fındık, ceviz) Doğranmış meyve Sotelenmiş sebze Çorbalar Kesilmiş katı yulaflar Kuru meyve (Üzüm, dut, kayısı)