Magnezyum deposu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2013 Güncelleme 30 Ekim 2013, 00:00
Magnezyum deposu

İÇİNDEKİLER

Bamya, halsizliğe karşı bire bir faydalıdır. Yediğiniz 100 gram bamya, günlük hücrelerin enerji depolamasına yarayan madde olan magnezyum ihtiyacınızın üçte birini ve yüzde 10'dan daha fazla miktarda günlük akyuvarların vücut içinde oksijen taşımasını sağlayan demir ihtiyacımızı karşılar.

Kansere karşı buğday
Kepekli buğday unundan yapılan kurabiyeler bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Buğday tanesinin özü, çok besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır. Ayrıca buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir.

Doğal afrodizyak polen
Son yıllarda afrodizyak olarak kullanılan polenin yapısında belli ölçüde testosteron ve diğer cinsiyet hormonları bulunuyor. Ayrıca içerisinde birçok vitamin mineral ve aminoasit bulunan polen, kansızlığa da iyi geliyor. Kabızlığı gideriyor ve bağırsakları temizliyor. Görme yetisini artırıyor. Sinir ve stresi azaltıyor.

Cüzzama üzümlü çözüm
Kanı temizleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren üzüm, uzmanlar tarafından böbrek, karaciğer ve özellikle cüzzam hastalarına öneriliyor. Ayrıca üzüm, vücuttaki yorgunluğu alıyor ve idrar yolları enfeksiyonuna karşı koruma sağlıyor. Özellikle karaciğer rahatsızlıklarını tetiklememesi için dengeli kullanılması tavsiye ediliyor.

Armut tansiyonu düşürür
Yüksek tansiyonu düşürür ve kanı temizler. İdrar söktürmede ve böbreklerin düzgün çalışmasında etkilidir. Ayrıca kansızlığı giderir ve hazımsızlığı önler. Armut, içerdiği minerallerle sinirlerin yatışmasında ve zihin yorgunluğunun giderilmesinde etkilidir.

Nar ile kalbini koru
C vitamini açısından oldukça zengin olan nar, vücuda enerji vermekte ve dinç tutmaktadır. Özellikle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar. Nar, özellikle kadınlarda sık görülen meme kanserinin riskini azlatan çok lezzetli bir meyvedir. Mide ve bağırsakları da rahatlatır.

Turp gibi sağlam
C vitamini, kalsiyum potasyum ve demir kaynağı turp, cildi güzelleştirir. Bağışıklık sistemini güçlendiren turp, mide ve bağırsağı çalıştırırken, sindirimi kolaylaştırır. Turpun antioksidan etkisi, vücutta kanser hücrelerinin oluşumunu engeller. Ayrıca mide zarını korur.