Kahveyi de 'buz'dular

Türkiye’de de şubeleri bulunan dünyaca ünlü kafe markalarında büyük bir skandal yaşandı. Soğuk içeceklerde bakteri çıktı. Buzdan geçtiği tespit edilen bu bakteriler arasında dışkı kalıntısı da olduğu açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2017 Güncelleme 29 Haziran 2017, 01:46
Kahveyi de ’buz’dular

İÇİNDEKİLER

TÜM dünyada kafe zincirleri bulunan İngiltere'nin en büyük markaları Costa, Starbucks ve Caffe Nero, mercek altına alındı. Son aylarda çok sayıda müşterinin şikayeti üzerine harekete geçen BBC izleme ekibi, hemen bir araştırma başlattı. Costa, Starbucks ve Caffe Nero'da satılan soğuk kahvelerin örneklerini muhabirleri aracılığı ile alıp laboratuvarlara gönderdi. Çıkan sonuçlar ise herkesi hayrete düşürdü. Sonuçlara göre Costa'daki içeceklerin yüzde 70'i, Starbucks ve Caffe Nero'da satılanların ise yüzde 30'unda bakteri çıktı. Bu bakteriler arasında dışkı kalıntısı da bulundu. Bu bakterilerin içeceklerde kullanılan buzlardan geldiği tespit edildi. Skandal üzerine bu ünlü markalar protesto edildi. Çevre Sağlığı Enstitüsü görevlisi Lewis, bu tür bakterilerin "İnsan sağlığını tehdit ettiğini" belirtti. Şirketler ise hemen savunmaya geçti. Costa, buzla mücadele yönergelerinin güncellediğini ve yeni buz ekipmanı depolama alanı getirme sürecinde olduğunu söyledi. Starbucks, iddialarla ilgili kendi soruşturmasını şimdi yürüttüğünü belirtti. Bir sözcü, "Olayı son derece ciddiye aldıklarını" kaydetti. Caffe Nero yöneticisi ise "Kapsamlı bir soruşturma sürdüğünü, en uygun önlemi alacaklarını" kaydetti. Skandalın detayları, dün gece saat 20.00'de BBC One'da Watchdog programında yayınlandı.

HEPSİ AYNI BUZUN SUYU
BBC Watchdog programı ekibi, soğuk kahvelerden numune aldı. İncelettirdi. İçeceklerde buzdan geçtiği belirlenen mikrop tespit edildi.

İŞTE HASTALIK SAÇAN KARIŞIK İÇECEKLER
Java chip Frappe: 13,75 TL
Caramel Frappe: 13,50 TL
Coffe Frappe: 11,00 TL
Mocha Frappe: 13,75 TL
Espresso Frappe: 11,50 TL
Strawberries & Cream: 13,75 TL
Caramel Cream: 13,75 TL
Chocolate Cream: 13,75 TL
Vanilla Cream: 13,75 TL
Mango Passion Fruit: 12,50 TL
Berry Hibiscus: 10,25 TL
Cool Lime: 10,25 TL