Tarihi 19 Ocak 2018

Pişkinler

Amerika'da önceki gün bir panel vardı. Konu "ABD'nin Trump dönemi askeri operasyon ve stratejileri"ydi. Konuşmacılar Trump'ın önceki dönemle farklı bir strateji uygulamadığını söylediler. Amerikan halkı askeri operasyonlara destek veriyor ancak Amerikalılar ölmesin diyordu. Konuşmacılar bu sınırlı yetkiyi gündeme getiriyordu. Bu nedenle "Taşeron kullanma"nın en mantıklısı olduğunu söylüyorlardı. ABD gireceği yere taşeronlarla giriyor. Gittiği yerlere, barış, huzur, demokrasi götüreceği vaadinde bulunuyor. Ancak baktığımızda bunların hiçbir izine rastlanmıyor. ABD şu anda Yemen'de İran ile savaşıyor. Birçok kişiye ilk bakışta bu tuhaf gelebilir. Ancak İran ile Yemen'de kıyasıya savaşa giren ülke Suudi Arabistan aslında Amerika'nın kuklası. Tahtı koruma adına trilyon dolarları, petrol şirketleri ile ABD'nin hizmetinde olan Suudi Arabistan, Yemen'de Amerika'nın stratejisi gereği taşeron olarak kullanılıyor.
Taşerona Yemen'de yol verilmesi en çok Washington'un işine yarıyor. Hem İpekyolu'nun kilit ülkesi ve hasım İran yıpratılıyor hem de bu savaş korkusuyla daha daha kucağa oturan S.Arabistan'a yüz milyarlarca dolarlık silah satılıp sağılıyor.
Peki taşeron Arabistan Yemen veya bölgeye demokrasi, insan hakları, hukuk, barış, huzur getirebilecek bir ülke mi? Kesinlikle hayır. Zaten Amerika'nın böyle bir derdi yok. Kulağa hoş gelen argümanları hep kullanırlar ama diktatör krallarla adeta yapışık kardeş olup yola çıkarlar. Yemen'de taşeron Kral'la yola devam eden ABD, Suriye'de de terörist PKK ile ülkenin en zengin petrol yataklarının üzerine oturdu.
Sonuçta Amerikan askerleri ölmüyor.
Teröristlerden petrol yatakları üzerinde bir devlet oluşturup kasasını doldurmaya, bu ülkeye harcadığı parayı misliyle kar ederek çıkarmaya, bölge ülkelerini kuracağı "Terörist Devlet"le bölmeye hazırlanıyor.
Sırtında taşıdığı teröristler müttefiki Türkiye'yi tehdit ediyormuş, bu umurlarında değil. Bunlardaki müttefiklik anlayışı "Kim kaç dolar bırakıyor" zihniyeti içinde yaşıyor. Bakın Pentagon iki gün önce yaptığı açıklamada ilginç bir cümle kullandı;
"Suriye'de DEAŞ'ı yenilgiye uğratmaya yönelik çabalarımız hakkında Türkiye'yle tamamen şeffaf olmaya ve terörle mücadele çabalarında NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanında yer almaya devam edeceğiz" dediler.
Birincisi Suriye'de DEAŞ mı kaldı? İkincisi şeffaf olacaklarmış bize karşı... Utanmadan bunu söylüyorlar. Suriye'deki teröristlere taşıdıkları silahların tamamını liste olarak bize vereceklerdi. Ancak çok azını göstermelik olarak sundular. Ortada gizlice sokulan 5 bin TIR ve 2 bin uçak dolusu silah var. Yalan söylüyorlar. Ve müttefiklerine saldıran teröristlerle ortak olup ihanetin en büyüğünü yapıyorlar. O silahlar DEAŞ bittiğinde toplanacaktı. Var mı toplanan?
Hayır. Münbiç'ten çekileceklerdi... Var mı çekilen? Hayır... Yalan bir ABD, yalan bir Pentagon, yalan bir müttefik var ortada. O Pentagon son açıklamasında utanmadan bir de "Terörle mücadele çabalarında NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" diyor. Yahu insan bu açıklamayı yaparken bile utanır.
"Madem terörle mücadelemizde NATO müttefiki olarak yanımızda olacaksınız hadi gelin... Müttefikinize saldıran PKK 'ya operasyon yapalım birlikte" derler adama... Ancak adamlar bunu bile bile yüzsüzce bu açıklamayı yapıyorlar. Zira onların müttefiki 5 bin TIR, 2 bin uçak silah gönderdikleri Türkiye'ye saldıran teröristler. O Afrin'de üç tane canlı bomba eğitim merkezi var PKK'nın.
Amanoslara oradan sızıp eylem yapıyorlar.
Bir NATO ülkesi müttefiğine saldıran teröristlere komutanlık yapıyor. Akıl alacak gibi değil bu. Silaha boğuyor katilleri. Sonra da "Terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız" diyecek kadar da pişkinleşiyor.
Girdiği her yerde demokrasi, insan hakları hak getire duruma gelmiştir. Terör patlaması yaşanmıştır oralarda. Milyonlarca insan öldürülmüştür bu terörist doğurganlığından.
Afganistan, Irak ortada... Suriye zaten tepside... Libya'nın belini doğrultması mümkün değil. Afrika'nın her yerine üslerle girdiler, darbeci askerler eğitip, ülkeleri kana boğuyorlar, her yerde terör yuvaları hortlatıyorlar. ABD şu anda bir numaralı terör devleti olduğunu adeta dünyaya ilan ediyor. Yeni Türkiye de artık Patagonya veya Pentagonya ülkesi değil. Geçti o günler...
Teröristle müttefik olanların güvendiği dağlara kar yağdıracak kadar güçlü bir ülkeyiz. Bir gece ansızın donacaklar!