Tarihi 23 Şubat 2018

Bir şey

Bir şey oluyor... Bir adam... Bara girmek istiyor... Kapıdaki güvenlik üzerini arıyor. Adamda silah çıkıyor.
"İçeriye silahla giremezseniz" deniyor. Adam silahla bara girmekte ısrar edince özel güvenlikle tartışma kavgaya dönüşüyor. Silahlı adam içeriye bile giremeden DIŞARIDA güvenlik tarafından vuruluyor. Olay bir anda sosyal medya yoluyla tüm Türkiye'ye yayılıyor. Basit bir adli olayın bu kadar büyümesinin bir nedeni var. Çünkü o barda Volkan Konak sahne alıyor. Olayı birileri "Volkan Konak'a vatan haini diyerek silahlı saldırı düzenlediler" diye servis ediyor. Sosyal medya bu haberle yıkılıyor. CHP'li bir milletvekili "Volkan Konak kardeşimin sahne aldığı mekanda vatan hainini niye sahneye çıkardın diye ateş açılıyorsa demek ki Atatürkçü olmak artık silahla imtihan ediliyor demektir" tweetini atıyor.
Kendisini imtihanda hissederek olayı Atatürkçülüğe kadar taşıyor. Bu arada Volkan Konak "Ben sahnedeydim o anda OLAYDAN HABERİ M bile YOK" diyor. Bir başka CHP milletvekili "Türkiye Volkan Konak'ı dinlemeye devam edecek ve faşizm yenilecek. Türküler ve Volkan Konak susmaz." diyerek tweet kervanına katılıyor. Olay bir başka gözden faşizme taşınıyor.
Volkan Konak'ın susmayacağı ilan ediliyor. Çünkü Volkan Konak asla susmaz... Bu arada Volkan Konak susmuyor ve konuşuyor. "Vallahi benim olaydan bile haberim yok. Dışarıda bir şeyler olmuş ama ben içeride sahnedeydim" diyor. Bir başka CHP milletvekili ise "Sanatçı Volkan Konak'a yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum.
Vatan haini iftiranız Volkan Konak'ın üzerinde durmaz.
Konak'ın şarkılarını silahla mermiyle susturamazsınız." diye tweet atıyor. Bu arada Volkan Konak mermi atsan susturulamıyor, konuşmaya devam ediyor; "Vallahi bana bir saldırı yok. Ben şarkı söylüyordum içeride. Bir hadise olmuş ama haberim yok." "Vatan haini diyerek silahlı saldırı" olayına nasıl gelindi henüz bilen yok. Bir başka milletvekili daha tweet atıyor; "Sanatçı Volkan Konak'a sahne aldığı mekanda ateş açan zihniyeti kınıyorum.
Yara almadan kurtulan Volkan Konak'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye tweet atıyor. Bu arada Volkan Konak "Ne ne? Ne yarası?.. Ne ateş açılması?... Ne zihniyeti? Kim kimi niye kınıyor?
Vallahi billahi ben içerideydim.
Dışarıda olandan haberim bile yok" diyerek sinirleniyor. Karadenizli bir başka CHP milletvekili ise sosyal medyanın engin denizlerinde dev dalgalara dönüşüyor, adeta şiir yazıyor ve "Volkan Konak Karadenizlidir, Türkiye'dir. Vatansever ve Yurtseverliğin, adam olmanın sevgi dolu insan olmanın adıdır Volkan Konak. Alçakça saldırılara boyun eğmeyen Anadolu'nun halk ozanıdır Volkan Konak" diyerek adeta destanlara imza atıyor.
Bu arada Volkan Konak ağlamaklı konuşuyor; "Yahu ne alçakça saldırısı? Neler oluyor? Bana saldıran yok. Alkollü mekanlarda olur böyle vakalar. Ama vallahi benimle alakası yok" diyor. Çok sayıda CHP'li Volkan Konak'ı arayıp evinde ziyaret etmek istiyor. Volkan Konak şaşırıyor. "Yahu hepinizi evim almaz, sığmayız" diyor.
"Geçmiş olsun." diyorlar ona.
Volkan Konak yorgun... Volkan Konak bitkin... "Vallahi billahi bana bir saldırı yok. Vatan haini diyen yok" demekten usanmış... Bitap düşmüş... Boynunu büküyor... Pes ediyor... "Sağolun kardeşler. Vatan sağolsun." diyor. Üzerine bakıyor...
Bir yara var mı diye... "Çok şükür" diyor telefonla arayanlara... "Bende bir şey yok" diye ekliyor. CHP'liler bir şey olmamasına seviniyor... Türkiye Afrin'de terör yuvalarını dağıtıyor, Mehmetçik şehadet şerbeti içerek destan yazıyor... CHP'li kardeşlerim bir şeyle uğraşıyor.... Bir şey!... Ama ne?