ONUR KAYADOR

ONUR KAYADOR

Tarihi 10 Ocak 2011

Söz vermekle işler yürümüyor

Fenerbahçe lider Trabzonspor'un 9, Bursaspor'un da 4 puan gerisinde. Sizce Fenerbahçe'nin ilk yarıda istenilen performansı gösterememesinin nedeni nedir?
Fenerbahçe, sezona geçen sezondan kalma travma ile başladı.
Şampiyonluğu son maçta kaybetmek takım üzerinde inanılmaz bir mental yıkıma neden oldu. Daha lig başlamadan Avrupa Kupaları'nda oynanan maçlarda takımın hiçbir varlık gösteremediğine tanık olduk. Sonra bir de Alex problemi ortaya çıktı. Üstelik Alex'ten yana hiçbir sıkıntı yokken. Burada teknik direktör Aykut Kocaman'ın hatası var. Tabii Alex'i bitirmek için sürekli pompa haber yapan köşe yazarlarını da unutmamak gerekir.
Bu takımda Alex varsa oynar. Ondan sonra geriye kalan 10 futbolcuyu düşünürsün. Alex bazı maçlarda oynamadı, bazılarında sonradan girdi bazılarında da devre arasında oyundan çıktı. Bunlar önemli hatalardı.

Sizce takımın transfere ihtiyacı var mı?
Sol bekte Caner o bölgeyi dolduramıyor.
Santos da sanırım gidecek.
Sol bek mevkine kaliteli bir isim alınabilir. Ama devre arasında iyi futbolcu bulunabilir mi, bundan emin değilim.

F.Bahçe'nin şampiyonluk şansı var mı?
Trabzonspor, Fenerbahçe'nin 9 puan önünde. Ama gerideymiş gibi hareket ediyorlar. Fenerbahçe'de moral yok, sakat ve formsuz çok. Büyük umutlarla alınan Niang şu anda takımın en kötüsü. 31 yaşındaki Niang'a verilen parayı Beşiktaş ara transferde aldığı 3 Portekizli'ye vermedi. Başkan Aziz Yıldırım 3 şampiyonluk sözü vermişti.
Demek ki söz vermekle olmuyor.
2. yarıya başlangıç önemli ama bence gerçekten çok zor.