Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 17 Ocak 2018

Sen benim için önemlisin ama..

Sen benim için çok önemlisin. Bunu bil: İnsan önemli addettiği bir şeyi ardında bırakır mı ki? Misal, yolculuk esnasında müzik dinlemeyi seven bir insan, çantasını toplarken telefonuna ya da mp3 çalarına bakıp, "Evet, seni yanımda götürmek benim için çok önemli; o yüzden evde bırakıyorum seni" der mi? Demez. Ee, o halde ne diye ayrılık anında "Sen benim için çok önemlisin" lafı temcit pilavı gibi çıkar insanın önüne?
Bunun tek bir açıklaması vardır:
Doktorun hastasına, "2 hafta ömrünüz kaldı" derken takındığı ses tonuyla dile getirilir bu laf çoğunlukla. "Benim için önemli olduğunu bil, bil ki kafa yor konu üstüne; halet-i ruhiyen bozulsun" gibi bir tad bırakır damakta. Böyle sabun yemiş gibi... Lütfen arkadaş kalalım: Yalandır, kesinlikle inanmayın. Bencil insanların içinde bulundukları durumdan bir an önce sıyrılabilmek için söyledikleri, kalbi kırık kalan tarafı çok inciten bir sözdür.
Bunu yapmak benim için de çok zor: "Severek ayrılalım" kisvesiyle empati arayışına gidiliyor burada. "Sadece sana koyduğunu mu düşünüyorsun?
Ben burada neler çekiyorum haberin var mı?" Alt metniyle güzel bir söylemdir bu. Zor ise, istenmiyor ise, neden söylenir hala, onu çözebilmiş değilim.
Bu kadar mı zor ulan göğüs germek, ilişkide yanlış giden şeylere?
Neyse. Toparlayayım, sapıyorum yine konudan...
Özetle; kırmadan ayrılmayı hedefler bu tiradlar. Sezen Cumhur Önal hassasiyetiyle dile getirilir.
Bir de dipnot düşelim.
Elbette vardır severek ayrılanlar; pek çok şey paylaştıktan sonra insan gibi yollarını ayıranlar. Onları bu noktada yazdıklarımdan tenzih etmek isterim. Benim burada tepkim, ilişkiyi tek taraflı yaşamak, yalanlarla hem kendini, hem de karşısındaki oyalamak isteyenlere...

BANKA
Yaşlı çift, evliliklerinin 40. yıldönümünde paraya kıymışlar, Avustralya'da tatil yapmaya karar vermişlerdi.
Uçağın penceresinden saatlerdir Okyanus'u seyrediyorlardı.
Sessizliği pilotun anonsu bozdu:
"Sayın yolcularımız! korkarım size kötü bir haberim var. motorlarımızdan biri sustu, diğeri de susmak üzere. acil iniş yapmak zorundayız. neyse ki altımızda haritada görülmeyen bir ada var ve sahiline inmeye çalışacağız. bunu başarabilirsek tek sorunumuz bizi bulabilmeleri için dua etmek olacak." Uçak minik adanın kumsalına başarılı bir iniş yaptı, kimsenin burnu kanamadı. Uzun bir rahatlama sessizliğinden sonra adam karısının ellerini tuttu, gözlerine endişeyle baktı.. "Karıcığım, bu ayki kredi kartı borcunu ödemiş miydin?" "Hayır sevgilim, unutmuşum.
Kızdın mı?" Adam yine sordu:
"Araba kredisinin taksitini ödemiş miydin?" "Özür dilerim canım, onu da ödememiştim." Yaşlı adam karısının ellerini bıraktı ve kırk yıldır yapmadığı şekilde ona sıkı sıkıya sarıldı.
"Aferin sana.." Karısı şaşkın, korkarak sordu..
"İyi misin tatlım?" "Hiç olmadığım kadar" dedi, adam.
"Çünkü bankacılar bizi kesin bulurlar artık!." .

ALKIŞLIYORUM
Erkek kardeşimi 14 Şubat saat 00:00'da sevgilisini arayıp "İlk kutlayanın ben olmak istedim" derken buluyorum.
Bu ergenleri anlamak hakikaten zor...
Akşamları cips yiyerek yarım saat aerobik izliyoruz.
Yok, şimdilik sadece izliyoruz; umarım bir gün kalkıp yapacağız.
Umudumuz var...