Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 19 Eylül 2018

Aşk acısı ve köy tavuğu

'AŞK acısını çeken bilir...' Hayatta herkes mutlaka bir kez bu sözü söylemiştir. Bütün gece düşünür, sabah kalktığımızda da 'aşk acımızı' unutmuş olmayı isteriz. İşte Amerikalı bilim adamları, aşk acısını dindiren hap için çalışmalara başlamış.
ABD'de Virginia Commonwealth Üniversitesi'ndeki araştırmada, bu bulguların geçmişteki travmatik olaylarla ilgili hatıraların silinebileceğine dair ümit verici bir gelişme olduğu ifade edildi. Bilim adamları, ilacın hastaların fobiler ve yeme bozukluklarını yenmelerine katkı yapacağını ümit ediyor.
Ama olur mu hep Amarigan oyunları bu. Bizim Türkler bulmuş aşk acısını gidermeyi.
Ne mi? Köy tavuğuymuş.
Sevgilinizden mi ayrıldınız?
Muhtemelen "Dipteyim, sondayım, depresyondayım" şarkısını dinlemektesiniz.
Depresyonlarda seretonin (mutluluk hormonu) tedavisi önemliymiş. Efenim dolayısıyla hormonlarımızı arttırmaya ihtiyacımız varmış. Yani dopamin (Beyindeki haz alma duygusundan dopamin sorumlu madde) gerekliymiş beyne. Bunu arttırmak için de B6 vitamini almamız lazımmış. Özellikle köy tavuğunda oldukça mevcutmuş bu B6 vitamini.
Etrafta Erol Taş gibi köy tavuğunu kemiren ayrılık acısı çeken gençler görebiliriz bu haberden sonra.
- Mahmuut. Ne oldu abi sana böyle.
- Kızla ayrıldık abi. Acı çekiyorum be abi.
- Takma kafana hallederiz.
- Nasıl abi ben nasıl unuturum?
- Gel senin ilacın bende.
- Bak abi başka kız, çivi çiviyi söker hikayesi yapma.
- Yok be abi sen gel görürsün.
Aradan zaman geçer ve tavukçuya girilir.
- Bura ne abi?
- Sen gel. Gerisine karışma.
Ağır abimiz garsonun kulağına bir şeyler fısıldar ve garson birkaç dakika sonra masaya kocaman pişmiş bir tavuk bırakır.
- Bu ne abi?
- Köy tavuğu aşk acısına iyi geliyormuş.
- Ühüüüü abi bana daha çok aldığım hediyelerin taksitlerini hatırlattı. Yolunmuş tavuk gibi.

GEREKSİZ BİLGİ DİYARI
Yetişkin bir insan, ömrü boyunca uzaktan kumandanın tuşlarına basarken yaptığı başparmak hareketine harcadığı toplam enerjiyle bir su aygırını kaldırıp 3 metre havaya fırlatabilir.

NE KADAR OLDU
Mısırlı bir baba çocuğuna "Facebook" adını koyalı 11 YIL OLDU

FIKRA
Akıl hastanesindeki doktorlar artık akıllanmış olduğunu düşündükleri kişileri taburcu etmek için bir kurul oluşturmuş.
İçeri giren hastalardan birine sorular sormaya başlamışlar: "Söyle bakalım kendini nasıl hissediyorsun?" "Çok iyi hissediyorum efendim." "Peki seni taburcu edersek ne yapmayı düşünüyorsun?" "Benim mesleğim ayakkabı ustası.
Çıkınca kendime bir dükkan açacağım." Doktor karşısındaki hastanın iyileştiğine ikna olmaya başlamış ve tekrar sormuş: "Peki bana bir ayakkabı yapar mısın?" "Tabii ki" demiş ve doktorun ayak ölçüsünü almış. Doktor tam taburcu evraklarını imzalayacakken adama sormuş:
"Doktor bey peki ayakkabınızın topuğu arkada mı olsun?
Önde mi?"

AlkışlıYorum
19 yıllık evliyim, düğün videomuzu tersten oynattıkça inanın mest oluyorum. Videoda en sevdiğim yer, karımın yüzüğü parmağından çıkarıp, nikah salonundan geri geri çıkıp kapıda bekleyen arabaya binip gözden kaybolması. İşte o kareler beni çok mutlu ediyor.