Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 26 Eylül 2018

Erkeklerin evlenmeden önce haberinin olmadığı şeyler

KADINLARIN gizemli dünyasına erkeklerin en çok yakın olduğu an, evlendikten sonra başlar. Temizlik, makyaj, bakım rutinleri derken şahit oldukları bazı şeyleri çok ilginç bulmaları da kaçınılmaz oluyor.
Faturalar... Evlenmeden önce her şey devletten sanıyordum.
Göz altı kremi, göz üstü kremi, yanak yanı kremi, parmak arası güneş kremi...
Tarlatan...
Mutfaktaki çöp kovası...
Kirpikleri kıvırma şeysi...
Nesnelerin yanı sıra yeni renkler de öğrenilir, genel kültür artar. Fuşya, çivit mavisi, lila, saks mavisi, bal köpüğü gibi sadece kadınların görebildiği renklerin varlığından haberdar olunur. "Aşkım şuradan fuşya straplezimi uzatır mısın?" dendiğinde heyecanlanmayın, google'dan 'image search' yaparak en olası nesneyi saptamaya çalışın.
Bolero... Gördüğüm en saçma giyecek.
Bir doğum kontrol yöntemi olarak gri eşofman altı, babaanne patiği, temizlik bezi olarak emekliliğine az kalmış pijama üstü...
Bulaşık makinesi tuzu...
Saç... Ama çok saç. Her yer saç. Evlenmeden önce onlar ne güzel duruyordu onların kafasında. Evlendikten sonra sapır sapır yerlerde, banyoda, masada, elbiselerde... Acaba erkekler mi neden oluyor bu kadar dökülmesine, bilemiyorum.
Olamaz mı, olabilir.
Cibinlik...
Bulaşık makinesinin pervanesi... Akabinde çalıştırmadan önce kontrol edilmesi gerektiği...
Misafir havlusu...
Misafir yemek takımı...
Misafir banyo paspası...
Misafir terliği...
Misafir nevresim takımı...
Misafir halısı...
Misafir pijaması...
Misafir diş fırçası...
Misafir banyosu...
eksiseyler.com


İLGİNÇ BİLGİLER DİYARI


Senegal asıllı Amerikalı Hip- Hop, R&B ve Soul müzik sanatçısı Akon'un gerçek adı, Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam'dır.

NE KADAR OLDU
Kocaeli'de yerel bir televizyon kanalındaki programa "örnek genç" olarak konuk edilen genç uyuşturucu satarken yakalanalı 8 YIL OLDU

FIKRA
Temel, şikayette bulunmak için kitabevine gelir.
"Geçen hafta sizden bir roman aldım. Haçan kitap öylesine uzun ve sıkıcıydı ki. Hem kitap da o kadar çok insanlar vardı ki, konuyu anlamakta çok zorlandım, da" der.
Satıcı şöyle bir bakar ve "Geçen hafta yanlışlıkla telefon rehberimizi götüren demek sizdiniz" der.

AlkışlıYorum
Arabayla yolda giderken düğün konvoyuna kaptırıp da döneceği kavşağın farkına varmadan düğün evine kadar giden ve gitmişken karnını doyuran sonra da "Bana müsaade; yolum uzun" deyip yola devam eden şahsiyet benimdir.
Bir dahakine söz halaya da katılacağım.