Tarihi 15 Ocak 2018

Yerelde de ittifak

2019 seçimlerine ve sonrasındaki 5 yıla yönelik yerli ve milli ittifak adı verilen AK Parti-MHP ittifakıyla ilgili her iki partinin önemli isimlerinden oluşan komisyon çalışmalara başladı. Seçim Yasası, Siyasi Partiler Yasası, Uyum Yasaları, Meclis iç tüzüğü dahil geniş bir çalışma takvimi var komisyonun.
İki parti arasındaki işbirliğinde Kasım 2019 olarak planlanan Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapılacak yerel seçimlere yönelik bir netlik henüz yok.
Ancak; tabanda dillendirilen bir endişe; tavana kadar sesini duyurursa kimse şaşırmasın.
O endişe de; büyük ittifaktan 8 ay önceki yerel seçim sırasında sahada iki parti teşkilatları arasında sertleşmesi olası kampanyanın, Kasım'daki büyük ittifaka bir zararı olup olmayacağı. Her 3 seçimin ve bundan sonraki süreçte Türkiye'nin geçmekte olduğu hassas ve zorlu dönem göz önüne alındığında, herhangi bir kırgınlık veya negatif ihtimal olsun istenmiyor.
İşte bu yüzden Ankara kulislerinde; iki parti arasında yerel seçimde de ittifak yapılabileceği konuşuluyor.
Son seçimlerde her iki partinin kazandığı il ve ilçeler yine kendilerinde kalacak şekilde aday gösterilmemesi veya diğer partinin destekleneceğinin açıklanması ve CHP ve HDP'nin elindeki belediyelerde ise o il ve ilçede AK Parti güçlü ise AK Parti'nin, MHP güçlü ise MHP'nin destekleneceği şeklinde bir ittifakın söz konusu olabileceği belirtiliyor.
Kulislerde konuşulan bu yeni ittifakın hayata geçirilip geçirilmeyeceği de önümüzdeki günlerde belli olacak..



MUHATAP BAŞBAKAN DEĞİL!
Ulaşt ırma Denizcilik ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan, çalışkanlığı kadar siyasette nezaketi ile bilinir. Geçen günkü sohbetimizde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun iddialarını konuşurken, nezaketi elden bırakmadan gösterdiği tepkisinde yerden göğe haklıydı. Başkan Kocaoğlu'nun Başbakan Yıldırım ile görüşmemekten şikayet ettiğini hatırlattığımızda bizim aracılığımızla yanıt verdi: "Bizim kapımız kendisine her zaman açık. Ne zaman bizim ya da başka bakanlıklarla işi olsa öncelikli olarak görüşüyor, taleplerini yerine getiriyoruz. Sayın Başbakanımızın programı çok yoğun. Kusura bakmasın ama bir Belediye Başkanı'nın muhatabı Başbakan değil, bakanlardır. Başbakan kendisini kabul ettiyse bu tamamen kendi nezaketindendir. Başbakan olduktan sonra bizlere kesin talimatı var; kendisi tüm ülke geneline yoğunlaşacağı için seçim bölgesi İzmir ile ilgili gelen tüm konuları öncelikli ele almamızı istedi. Buyursun gelsin, sorunu neyse halledelim..."

FOTOĞRAF ALTI


Küçük yaşta zorla evlendirilen kız çocuklarına yönelik toplumun ve devletin çabalarına karşın Kuaför Cem'in, küçük bir kıza giydirilen gelinlik resmiyle 18 yaş altı kızlara gelin saçı yapıldığı ilanını anlamak mümkün değil...

GENERALİN OĞLUNDAN KUDÜS GERÇEKLERİ
Ankara bugün çok özel bir konuşmacıyı ağırlayacak. Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenlediği Kudüs Paneli'nde İsrailli bir generalin oğlu olan yazar-aktivist Miko Peled konuşacak.
Daha önce kendisiyle yaptığım röportaj Sabah gazetesinde yayınlanmış ve çok ses getirmişti.
Birkaç başlıkta şunları söylemişti Peled: "İsrail devletinin hedefi toprak parçası değil, Filistin halkını yok etmektir.
Kudüs Müslümanlarındır ve öyle kalmalıdır. İsrail Kudüs'ü bütün Müslüman mirasıyla tarihini silmeye çalışıyor." Özetle; bugün Ankara'da vicdanlı bir İsrailli'nin çığlığı duyulacak. Biz de bu çığlığı yüz yüze duymak için orada olacağız...

DERİN SÖZ:
Ne kadar kolaydır başkalarının düşüncesini değiştirmek, ne kadar güçtür kendininkini değiştirmek.
OSCAR WILDE