Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 10 Aralık 2017

Herkesi aynı kefeye koymayalım!

Selda hanım kusura kalmayın önceleri sizi takip etmiyordum, hep 'aşk meşk' sorunlarından söz ediyorsunuz sanıyordum. Ama sosyal konuları da ele aldığınızı görüyorum. Benim değinmek istediğim konu 'çocuk gelinler!' Daha doğrusu yanlış bir bakış açımız var. Kız çocuğu hele de erken yaşta ergen olmuşsa bence evliliğe hazır demektir.
Kendim 22 yaşımda evlendim ve karımla çok mutluyuz. Onun yaşı da küçüktü ama çok olgun bir kızdı.
Birbirimizi sevdik, evlendik ve şimdi çok da mutluyuz. Anlatmak istediğim bu alaya genelleme yapmadan yaklaşmalıyız. Yaşı 16'dır ama onun da duyguları olabilir. İnsanların mutluluğuna engel olmayalım lütfen. Rumuz; Edirneli Erol

ÖNEMLİ OLAN YUVA
S.U. CEVAP; Sevgili Erol çok güzel bir şeyler anlatmaya çalışmışsın ama sana söylemek istediğim, çok fena halde yanılıyor olduğun...
İddia ettiğin hatta savunduğun gibi kız çocukları evliliği sadece oynaşmak için istemez! Tam tersi içine güneş doğan kutu gibi bir yuvada yepyeni eşyaları, pırıl pırıl mutfağı ve kocası için pişirdiği mis gibi yemekler, çocuk yaşta da olsa pek çok kızın rüyasıdır.
Senin anlayaşacağın bir tür evcilik oyunu yani. Burada esas sorun, bazı erkeklere 'çocuk gelin' mevhumunu bir türlü anlatmamamız.
Ne devlet diliyle, ne kanun tehdidiyle.
Cevap vermeden önce bu konuyu uzun uzun düşünelim derim...