Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 17 Ocak 2018

O iblislere sesleniyorum!

Selda Hanım, vatandaşın sesini duyurduğunuz için TAKVİM'e ve size teşekkür ederiz. Benim paylaşmak istediğim, daha doğrusu sesimin ulaşmasını arzu ettiğim insanlar ki onlara insan bile denmez, iki gün önce bir dolmuşta 'sağır-dilsiz çocuğu döven şehir eşkıyaları!' Bir kere öncelikle Allah bin türlü belalarını versin. (Kahretsin) Ama beni daha da sinir eden, bu adamların polis yakaladığında süt dökmüş kediye dönmeleri, kafalarını eğip kameralardan gizlenmeye çalışmaları, korkudan köpek gibi kuyruklarını bacaklarının arasına kıstırıp, altlarına ede ede kaçmaları...
Hani dayak atarken kahramandınız beyler? Bir damla çocuğu döverken aslan kesilmiştiniz? Cezaevindeki koğuş arkadaşlarına sesleniyorum, bunlara bir yudum su bile vermesinler!
Rumuz; İshak

OLAN AİLELERE OLUYOR
S.U. CEVAP; İsyanınıza tüm yüreğimle katılmakla beraber, o gençlerin anne babalarını gördükçe içim sızlıyor. Düşünsenize yokluklar içinde büyütüp, bin bir masrafla üniversite okutuyorsunuz ama gün geliyor bir bakıyorsunuz canavar yetiştirmişsiniz!
Onca emeğiniz boşa gitmiş! Daha acısı, uğrunda canınızı vermeye hazır olduğunuz en sevdiğiniz varlık, başkasının canına kastedecek kadar kötü biri olup çıkmış... Allah hiç bir aileye böyle bir kader çizmesin.
Ve ülkenin geleceğini inşa edeceklerine inandığımız gençlik, bir an önce bu tür ayrık otlarından temizlensin. Bir korkum da, mahkemenin bunları salıvereceği yönünde... Yani suç yine havada kalacak.