Tarihi 26 Mayıs 2010

İşte dizilerde son nokta

Eski romanlar tuttu ya, yapımcılarımız illa suyunu çıkartacak. Aslında başka bir şey yazmak isterdim ama terbiyem müsaade etmiyor. Bu haberi okuyunca "İşte" dedim, "işte bu son nokta!" Osmanlı padişahı Kanunu Sultan Süleyman, yeni sezonda diziyle ekranda olacakmış. Halit Ergenç, yeni sezonda Kanuni adlı televizyon dizisinde Osmanlı padişahı Muhteşem Süleyman'ı canlandıracakmış. Yapımcılığını Timur Avcı'nın üstlendiği dizide Osmanlı İmparatorluğu'nun 10. padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatı dizi olarak izleyiciyle buluşacakmış. İyi, hoş… Ben tarihi severim, tarihimizi öğrenmeyi de severim! Ama Karayılan'a 1 milyon liralık set hazırlandıktan sonra reytinglerde yaşanan hayal kırıklığını da unutmuyorum. Kanuni'nin hayatını anlatmak için devasa bir bütçeye ihtiyaç var! Sadece mekanlar için bile milyon liralar gerekli! Reyting kısmına gelince, tahminde bulunmak zor… Önemli şahsiyetlerin hayatları ilgi çekse de bu bütçeyi karşılayabilecek kadar izlenir mi, orası muamma!

* * *
KAVAK YELLERİ'NDE EFE RÜZGARI SÜRÜYOR!
Her hafta yazıyorum, Kavak Yelleri Efe'siz olmuyor diye… Senaristler konuları Efe'ye bağlamadan iki hafta dayanabiliyor. En bomba hikayeler evlilik dışı çocuklar, psikopat kocalar, yalan hamilelikler, adam kaçırma işlendi. Yine de Efe'nin oyuncak eşeği kadar merak uyandırmadı. Bu hafta da bir kayığın içinde çalan telefonla final yaptık. Bir de sanki ağların arasında kıpırdayan bir şeyler vardı. Ya temelli öldürecekler Efe'yi ya da diriltecekler…

* * *
CADI KAZANI
Yok, yok artık eminim bütün karakterlerin bir yerlerinde verici gizli! Polat adamlarını ormanın ortasında eliyle koymuş gibi buluyor diye yazmıştım daha önce. Bu hafta da Ezel'de benzer bir durum yaşandı. Hapisten kaçan Cengiz, hiç kimsenin yerini bilmediği Bahar'ı sahilde bir çay bahçesinde buldu. Ya Cengiz müneccim ya da Bahar'da verici var… Başka bir yol aklıma gelmiyor.

* * *
ALKIŞ
Alkışlar Emek Sineması'nı yıkacak projenin durdurma karar?na gelsin! Facebook'ta arkadaşlarım resmen kutlama yapıyor. Gün daha bir ışıl ışıl! Genç entelektüellerin ve yaşlı kurtların çabalar? boşa gitmedi. Yargı, Emek Sineması'nın yıkılmasını öngören proje 'dur' dedi. Ayrıntıları merak edenler emeksinemasi.blogs pot.com'u açıp bir göz atsınlar!