Tarihi 28 Mayıs 2010

Okan'a atış serbest!

Medya Arkası'nı izlerken Okan Bayülgen'in Acun Ilıcalı ile ilgili tavrının problem yaratacağını biliyordum. Hatta bu haftanın en çok konuşulan konusu olacağını da tahmin etmiştim. Hemen herkes bu konuda fikir beyan etti.Hatırlarısınız, ben bu konuda yorum yapmamayı tercih etmiştim. Sadece Okan'ın bu katı ve acımasız tavrı karşısındaki şaşkınlığımı dile getirmiştim. Okan'ın Acun'u sinir olduğu belliydi de, bunun sebebini merak etmiştim. Ehh koca bir hafta geçti, iki cepheden de ses çıkmadı. Zaten aslına bakarsanız ben Acun Ilıcalı'nın bu sözlere cevap vermeyeceğini düşünüyordum. Tabii Panama'da Survivor'ın çekimlerine devam eden Acun'un durumun farkında olmama olasılığı da bir hayli yüksek!
Sonuç olarak Okan Bayülgen, bu hafta hepimizi meşgul etmeyi başardı. Acun'a hakarete varan tavrına bir açıklama getirmedi. Benim asıl takıldığım konu ise Okan ve Acun arasındaki sebebi bilinmez çatışma değil, arada yarışmaya katılan 'Var Mısın, Yok Musun' insanlarının da okka altına gitmesi… Çünkü Okan onlara da 'lümpen' dedi. Oysa orada yarışan insanların benden, sizden, ailelerimizden, arkadaşlarımızdan pek bir farkı yok! Eğer bu kadar halktan insanlar lümpense yani herkes ayak takımıysa Okan kendini nerede görüyor, diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Hayatın bu kadar farkında bir adamın sistemin bu kadar parçası olması normal mi? Her daim farklılığını ve muhalif tavrına duyduğum hayranlığı dile getirdiğim Okan Bayülgen'in kendini izleyenleri yani halktan insanları 'lümpen' bulması beni de üzdü açıkçası

* * *
ALKIŞ

Bir oyuncunun başarı grafiğini yükseltmesindeki en önemli durum bence farkındalık!
Nerede olduğunun, nerede durduğunun, ne yapması gerektiğinin ve tabii ki ne yapmaması gerektiğinin farkında olmak… Son dönem genç yetenekler birçok konuda eleştirilseler de aslında 'gittikleri yolun fazlasıyla farkındalar'.
Bunların başında da herhalde Tuba Büyüküstün ve Beren Saat geliyor. Sürekli dizilerde rol almalarına rağmen her daim farklı roller üstlenmeyi seçen ikili, sadece güzellikleriyle değil, oyunculuklarıyla da kendilerinden söz ettirmeye devam edecek. Alkışlar bu iki genç ve güzel oyuncuya gitsin bugün.
* * *

CADI KAZANI
Başrollerini Sedef Avcı ile Cemal Hünal'ın paylaştığı 'Romantik Komedi'nin ikincisi çekilecekmiş.
Romantik Komedi'yi biraz gecikmeli olarak geçen hafta izlemiştim. O kadar büyük hayal kırıklığı yaşadım ki, kelimelerle anlatamıyorum. Ezbere bildiğimiz birkaç Hollywood filminin karıştırılıp ortaya dökülmesi gibiydi. Bu kadar genç, başarılı, güzel ve yakışıklı oyuncunun bu kadar boş bir senaryo için bir araya gelmesi beni üzmüştü. Filmin ikincisinin çekileceğini duymaksa beni gerçekten yıktı. İlki bu kadar gereksizken ikincisine siz bir sıfat düşünün artık!