TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 24 Aralık 2017

Yılbaşı hediyesi

Hiçbir spor dalında futbol kadar bilinmez, kestirilemeyen faktörler yok. Fabri'nin böyle bir hata yapacağı da akla gelmeyeceği için Beşiktaş maça yenik başladı. Futbolun sürprizi Beşiktaş'ı bozmadı.
Rakibini iplere sıkıştırıp sağlı sollu vuran boksör gibi oyunu rakip sahaya yığdı. İki haftadır Beşiktaş'ın oyun karakteri değişti çünkü topu artık Atiba değil Medel çıkarıyor. Atiba'ya yapılan baskı Medel'e işlemiyor ve Medel, Atiba gibi el freni değil. Topu sağa sola ve geriye değil, çok hızlı olarak ileriye aktarıyor. Hem boş alan bulup hem de rakip defansı dengesiz yakalamanın sırrı da bu hızda. Beşiktaş hızlı oynadığı zaman Türkiye'de dağıtamayacağı takım yok çünkü Beşiktaş emsalsiz bir yarış arabası. Yavaş oynaması demek şehir içi trafiğine girmesi demek...

PENALTI DOĞRUYDU
Sivasspor alan daraltıp, kontratakla gol aramak istedi ki zaten aradaki güç farkı başka bir oyun planına müsait değildi.
Talisca'dan dolayı ortadan gelip tehlike yaratamadığı için aşırı ölçüde kanat kullanmak zorunda. Bu durumda da % 85 sağ kanadı kullanıyor, o zaman da maçın kaderi tamamen Quaresma'nın performansına kalıyor.
Babel, Adriano ve Gökhan bir tık iyi oynadığı zaman ise Beşiktaş rakibi bunaltıyor.
Penaltı kararı doğru çünkü kontrolsüz geldi ve baldıra darbe vardı.

MAÇIN EN iYİSi: TOLGAHAN
Devleşti, maçın kaderini belirledi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ: CENK
Hiçbir şey yapmadan sahada dolandı.