LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 28 Ocak 2018

Mutlu etmeyen 3 puan

Fatih Terim'in gitmek isteyen bir oyuncu için düşüncesi şöyledir: "Galatasaray'da oynamak istemeyeni asla tutmam. Florya'daki çalışma odasının kapısını çalması yeterlidir..."
Ndiaye kendi ayrılmak istiyorsa Terim "Güle güle" der.. Ama yönetimin hedefi sıcak para yaratmak için satmak ise Ndiaye'nin yokluğu sıkıntı yaratır.
Senegalli yıldız, Galatasaray'ın orta alanında 'enerji santrali' görevini yapıyor, mücadeleden yılmıyor, çok koşuyor ve dikine hücumlara katkı sağlıyor.
Mevcut kadrodan koşu kalitesi olarak Tolga Ciğerci ön plana çıkar ancak Ndiaye'nin diğer özelliklerini üstlenemez.

​GÖZ OKŞAMADI
Osmanlıspor gibi kapanan ve kontrayı kovalayan takımlara karşı hem etkili hücum etmek hem de geniş alan bırakmamak ancak tüm takımın yardımlaşmasıyla gerçekleşir.
Galatasaray hücumda etkili, savunmada az hatalıydı. Rodrigues'in sağdan getirdiği ve 'alın golü atın' şeklinde ortaladığı topları Tolga ve Feghouli gol yapsaydı Galatasaray ilk yarıda sıkıntı yaşamazdı.
Osmanlı kilidini Feghouli attığı golle açarken Yasin'in ortası ile Eren'in topu kafayla Feghouli'nin önüne yumuşatması mükemmeldi. Selçuk kritik top kayıpları yapınca Terim, Belhanda'yı aldı. Ben etkisiz Yasin'i değiştirmeyi tercih eder, Gomis'i alırdım. Galatasaray kritik bir üç puan aldı ama oyun olarak göz okşamadı.

MAÇIN İYİSİ FEGHOULI: Çok enerjikti. Kritik bir gole imza attı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ MEHMET: Osmanlısporlu oyuncu etkisiz kaldı