Önce 'Of' sonra oh!

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur karşılaşmasında Beşiktaş, İnönü'de konuk ettiği İkinci Lig Beyaz Grup temsilcisi Ofspor'u 1-0 geriden gelip Fernandes ve Almeida'nın golleriyle 2-1 mağlup etti ve tur atlayan taraf oldu

Giriş Tarihi 31 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 31 Ekim 2012, 22:31
Önce ’Of’ sonra oh!

İÇİNDEKİLER

Karşılaşmaya Ofspor oldukça istekli başladı. Beşiktaş'a ileride pres yaparak toplar kapan Ofspor seri paslarla rakip kaleye ilerledi. Genç bir kadroyla sahaya çıkan Beşiktaş ise orta sahada top çevirmekte sıkıntı yaşadı.

Maçın ilk 5 dakikasında Ofspor orta sahada kontrolü eline geçirirken siyah beyazlılarrakibin presi karşısında topu savunmadan uzun paslarla çıkartı.

Konuk ekip 6. dakikada öne geçti. Gökhan ceza sahasının içinde, kaleyi soldan gören pozisyonda topla buluştu, düzeltti ve sol ayağıyla sert bir şut çekti. Köşeye giden topa Cenk müdahale edemedi ve Ofspor maçta 1-0 öne geçti.

20. dakikada Veli Kavlak ceza sahası dışında topla buluştu. Kalecinin önde olduğunu gören Veli aşırtma bir vuruş denedi fakat zayıf şutu kalecide kaldı.

Beşiktaş 27. dakikada beraberlik golüne yaklaştı. Kaleye yaklaşık 25 metre uzaklıkta Hasan kaleye baktı, sol ayağıyla sert bir şut çekti fakat top direğin az farkla üstünden auta gitti.

Baskılarını artıran Beşiktaş 29. dakikada direği geçemedi. Soldan ceza sahasına giren Erkan şutunu çekti, kaleciye çarpan top direğe de çarparak kornere gitti.

Maçta yarım saatlik bölüm geride kalırken oldukça iyi mücadele eden Ofspor, Beşiktaş'a net gol pozisyonu vermedi.

Maçın 42. dakikasında Beşiktaş'ta Mehmet Akyüz ceza sahası önünden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama top yandan auta çıktı.

Siyah beyazlılar 45+2. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Erkan Kaş topa ayağını uzattı, kalecinin dokunamadığı top direğin hemen dibinden auta gitti.

İlk yarı Ofspor'un 1-0'lık üsstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş ikinci yarıya hızlı başladı. Oyuna giren Fernandes ve Almeida'nın hücuma kattığı canlılık siyah beyazlıların daha rahat ve tehlikeli ataklar gerçekleştirmelerine yardımcı oldu.

47. dakikada Fernandes sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içine ortasını yaptı Almeida kafayı vurdu ama top kaleci Hasan'da kaldı.

52. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Necip ceza sahası içinde kafayla topu indirdi, Batuhan hareketlendi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

65. dakikada Beişktaş beraberlik golünü buldu. Fernandes sol çaprazdan serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ve yerde de seken topa kaleci müdahale edemeyince top köşeden ağlara gitti: 1-1

71'de Beşiktaş'ta Oğuzhan ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top üstten auta çıktı.

Beşiktaş 72. dakikada öne geçti. Erkan Kaş sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Almeida arka direkte bomboş pozisyonda yatarak kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu: 2-1

Maçın son 15 dakikasına girilirken Beşiktaş rakip kalede baskılarını artırdı, geriye düşen Ofspor'da moraller bozulunca hücumda sıkıntılar başladı.

87. dakikada Beşiktaş atağında Erkan Kaş ceza sahası içinde sol çaprazdan kaleye şut denedi ama top üstten auta çıktı.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde başka gol olmadı ve Beşiktaş, Ofspor'u 2-1 mağlup ederek tur atladı.

MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Ofspor ile oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında genç oyuncularına şans tanıdı.

BJK İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş'ta Kadir Arı, Emre Özkan, Hasan Türk ve Erkan Kaş gibi genç oyuncular ilk 11'de forma giydi.

Savunmayı Mehmet Akyüz, Escude, Ersan Gülüm ve Emre Özkan'dan oluşturan Aybaba, ön liberoda Necip Uysal ve Hasan Türk'e şans tanıdı. Orta alanda Veli Kavlak, Kadir Arı ve Erkan Kaş görev alırken, forvette ise Batuhan Karadeniz oynadı.

Kaleyi Cenk Gönen korurken, McGregor ise 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Bu arada, siyah-beyazlılarda sahaya kaptan olarak Necip Uysal çıktı.

Öte yandan, mevkisi forvet olan Mehmet Akyüz, Ofspor karşısında savunmanın sağında görev yaptı.

ASLAR YEDEK KULÜBESİNDE
Beşiktaş'ın as futbolcuları, Ofspor karşısında yedek kulübesinde oturdu.

Manuel Fernandes, Hugo Almeida, Tomas Sivok, Roberto Hilbert, Olcay Şahan ve Oğuzhan Özyakup'un yanı sıra genç kaleci Emre Metin de yedek kulübesinde yer aldı.

Siyah-beyazlılarda, Ofspor karşısında ilk 11'deki tek yabancı oyuncu Julien Escude olurken, Holosko kadroda yer almadı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Beşiktaşlı taraftarlar, Ofspor maçına fazla ilgi göstermedi.

Tribünlerde büyük boşluklar gözlenirken, Ofspor taraftarları ise kendilerine ayrılan eski açık tribündeki 1600 kişilik yerin büyük bölümünü doldurdu.

MAÇ ÖNCESİ GERGİNLİK
Karşılaşma öncesinde iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı.

Eski açık tribünde Beşiktaş ve Ofsporlu taraftarlar arasında sözlü sataşmalarla başlayan gerginliğin ardından taraftarlar birbirlerine yabancı maddeler attı.

Güvenlik güçleri, eski açık tribünde bulunan Beşiktaşlı taraftarları kapalı tribüne aldı ve gerginlik sona erdi.