İşin rengi değişti!

İstanbul Başakşehir’de 14 yaşındaki çocuk, 15’inci kattan atlayarak intihar etti. İnternette ‘Mavi Balina’ olarak bilinen oyunu oynadığı iddia edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2019 Güncelleme 13 Nisan 2019, 07:58
İşin rengi değişti!

İÇİNDEKİLER

Dünyada çok sayıda intihara neden olan "Mavi Balina" isimli katil oyun Türkiye'de de can almaya devam ediyor. Son örneği dün İstanbul Başakşehir'de yaşandı. İnternette 'Mavi Balina' oyununu oynadığı iddia edilen 14 yaşındaki Veysel Çetin, 15'inci kattaki dairelerinin penceresinden atladı. Büyük bir gürültüyle yere çakıldı. Çocuğun kanlar içerisindeki halini gören site sakinleri sağlık ve polis ekiplerini aradı. Kısa sürede olay yerine giden ekipler, Çetin'in hayatını kaybettiğini belirledi. Çocuğun cansız bedeni incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.



YETKİLILER UYARDI
'Mavi Balina' oyunu ailelerin kabusu haline geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), aileleri bir kez daha uyardı. Doğrudan bir link aracılığıyla telefona ya da bilgisayara yüklenen oyunun teknik olarak engellenemediğine dikkat çeken yetkililer, "Oyun, 9-16 yaş arasındaki çocukları hedef alıyor. Aileler şüpheli durumları vakit kaybetmeden ihbarweb.org.tr adresine bildirsin" dedi.