Memura-emekliye ek gösterge zammı!

Başkan Erdoğan, 1.6 milyon çalışana müjdeyi verdi, ‘3600 ek gösterge Meclis’te ilk ele alınacak düzenlemelerden biri olacak’ dedi. 4 meslek için tek paket hazırlanması beklenirken, yeni sistem sadece çalışanların değil emeklilerin de kazancını artıracak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2019 Güncelleme 18 Nisan 2019, 11:02
Memura-emekliye ek gösterge zammı!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan 1.6 milyon çalışana 3600 ek gösterge müjdesi geldi. Erdoğan'ın önceki gün Beştepe'de kabul ettiği sendika başkanları, 3600 ek göstergenin belli bir kesime değil, bütün memurlara verilmesini talep etti. Başkan Erdoğan da ek göstergenin 23 Nisan'da açılacak Meclis'in ilk gündem maddelerinden biri olacağını belirterek, "Gereğini yapacağız" dedi. Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bu konudaki tüm beklentilerimizi anlattık. Cumhurbaşkanımız ek gösterge konusunda kararlı cümle kurdu ve gereğinin yapılacağını söyledi" değerlendirmesini yaptı.

4 MESLEK İÇİN PAKET
Ek göstergeye ilişkin paketi AK Parti Grubu teklif olarak Meclis'e sunacak. Düzenlemeyle ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Yeni gösterge sistemi ile kamuda liyakata göre yükselmenin de önü açılacak. Ek göstergede 4 meslek için tek paket hazırlanması bekleniyor. Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri ayrım yapılmaksızın aynı paket kapsamına alınacak. Yeni göstergeyle emekli olacak memurların maaşları, emekli ikramiyeleri yükselecek. Düzenlemeden yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire, 120 bin din görevlisinin yararlanması bekleniyor. Ayrıca bu mesleklerden daha önce emekli olanlar da uygulamadan yararlanacak.



GELİR VE İKRAMİYE ARTACAK
Ek gösterge, yürürlüğe girdiği andan itibaren mevcut emeklilerin de aylıklarına yansıyacak. İkramiyeler emekli olunan tarihteki ek gösterge üzerinden ödendiği için geriye doğru ek ödeme söz konusu olmayacak. Düzenleme ile emeklilik durumunda alınacak maaş ve ikramiyede yüzde 20'nin üzerinde artış olacak. Yapılacak düzenlemeden emeklilerin dul ve yetimleri de yararlanacak.




HAZAL ATEŞ