Emekliye ek zam! İki artış birden yapılacak

Temmuz’da tüm emeklilerin hem maaşları hem de her ay aldıkları ek ödemeleri artacak. Yüzde 5 ek ödeme için maaş sınırı da bin 310 liraya yükselecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2019 Güncelleme 25 Nisan 2019, 07:58
Emekliye ek zam! İki artış birden yapılacak

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 12.3 milyon emeklinin Temmuz'da geliri artacak. SSK ve Bağ-Kur'luların maaşına ilk 6 aylık TÜFE oranında zam, memur emeklilerine ise yüzde 5 artış ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak. Enflasyon tahminlerine göre SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 6, memur emeklileri ise yüzde 5+2 zam alacak.

BİN TL MAAŞA, BİN 113 TL
Temmuz'da maaşlar artacağından, her ay verilen ek ödemelerin tutarları da yükselecek. Maaşın yüzde 4'ü, 5'i oranında verilen ek ödemenin tutarı, yeni aylıktan hesaplanacağı için zamlanacak. Ayrıca yüzde 5 ek ödemeden yararlanma sınırı yükselecek. Memur maaş katsayısındaki artış yüzde 7 olursa, yeni sınır bin 224 lira 81 kuruştan bin 310 lira 54 kuruşa ulaşacak. Yani maaşı bin 310 lira 54 kuruşun altında olanlara yüzde 5, üstündekilere yüzde 4 ek ödeme verilecek. TAKVİM, tahminlere göre SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarını, ek ödemeli olarak hesapladı. Net maaşı bin lira olan emekli ek ödemeyle bin 50 lira alıyorken; zam yüzde 6 olursa olursa net maaşı bin 60 liraya, ek ödemeyle birlikte eline geçecek para bin 113 liraya çıkacak.

KİLİT TARİH 3 TEMMUZ
Emekliler, zam oranlarını 3 Temmuz'da enflasyon verilerinin açıklanmasıyla öğrenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri aynı ay içerisinde tahsis numarasının son rakamına göre belirlenmiş tarihlerde artışın yansıtıldığı maaşlarını cebine koyacak. Memur emeklileri ise ayın 1'i ile 5'i arasında maaşlarını zamsız olarak alacak. Zam farkı ay içinde yatırılacak.​