Milliler özel maçta Avusturya'ya farklı yenildi

A Milli Futbol Takımı, tarihinin en ağır yenilgilerinden birini Viyana’da aldı. Özellikle oyuncuların ikinci yarıdaki performansı, EURO 2024 öncesi büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2024 Güncelleme 27 Mart 2024, 07:01
Milliler özel maçta Avusturya’ya farklı yenildi

İÇİNDEKİLER

EURO 2024 hazırlıkları kapsamında ilk olarak Macaristan ile karşılaşan ve 1-0 yenilen Türkiye dün ise Avusturya'ya farklı kaybetti. 2. dakikada Salih, sert bir temas sonrası topu kaybetti. Baumgartner'in şutunu Uğurcan kurtardı, Schlager topu ağlara yolladı: 1-0. 23'te Kenan Yıldız'ın kafa vuruşunu Danso eliyle kesince penaltı kazandık. 25'te Hakan Çalhanoğlu fileleri sarstı: 1-1. 44'te savunmadan çıkarken yine topu kaybettik, Gregoritsch ağları sarstı: 2-1.

VAR'A GİDİP PENALTIYI VERDİ
48'de Schmid'in ortasına Gregoritsch kafayı vurdu: 3-1. Kaan, Gregoritsch'i yere düşürdü VAR müdahalesiyle penaltı verildi. Gregoritsch hat-trick yaptı: 4-1. 73'te Barış Alper şık bir gol attı ama pozisyon öncesindeki faule penaltı kararı çıktı. Baumgartner topu ağlara yolladı: 5-1. 90+5'te Entrup skoru belirledi: 6-1.

TARİHİ YENİDEN YAZAN YENİLGİ
A Milli Futbol Takımı, Avusturya ile yaptığı 19'uncu karşılaşmada ilk kez kalesinde 6 gol gördü. Kırmızı-Beyazlılar, kalesinde en son 6 golü, Hollanda'ya karşı almıştı. Eylül 2021'de oynanan mücadelede teknik direktörlük koltuğunda Şenol Güneş oturuyordu. Vincenzo Montella ise A Milli Takım'daki yedinci maçında ikinci yenilgisini yaşadı. İtalyan çalıştırıcının alınan skorun ardından çok üzüldüğü göründü. Milli takım, 4 Haziran'da İtalya ile bir hazırlık maçı daha oynayacak.

BÜYÜK DESTEK
A Milli Takım'a, Avusturya deplasmanında Türk taraftarlar büyük destek verdi. Ernst Happel Stadı'nın tribünlerinde kendilerine ayrılan tribünü tamamen dolduran Türk taraftarlar, Ay-yıldızlı bayraklarla yalnız bırakmadı.

9 FARKLI İSİMLE ÇIKTIK
Vincenzo Montella, Macaristan maçına göre 9 değişiklik yaptı. Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız iki maça da 11'de başlayan isimlerden oldu. Ay-Yıldızlılar'da Kenan Yıldız ileri uçta forma giydi. Arda Güler ikinci kez 11'de görev yaptı.

SON RAKİBİMİZ GÜRCİSTAN
EURO 2024'te F Grubu'nda Portekiz ve Çekya ile eşleşen A Milli Futbol Takımı'nın son rakibi belli oldu. Gürcistan'ın Yunanistan'ı ağırladığı maçta normal ve uzatma bölümünde gol sesi çıkmadı. Penaltıları Gürcistan 4-2 kazandı. Yunanistan'da Bakasetas ile Giakoumakis penaltı kaçırdı. Türkiye, grupta ilk maçını 18 Haziran'da Gürcistan ile oynayacak. 22 Haziran'da Portekiz'le ve 26 Haziran'da Çekya ile karşılaşacağız.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN