Ders 'Alman' lazım!

Resmi maçlarda hiç kaybetmeyen Leverkusen, 33.4 milyon Euro’luk maaş bütçesiyle ligde şampiyonluk tacını taktı. Avrupa’da son 8’e kaldı. ‘Bizimkiler’ ise sadece pahalı transferlere odaklandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2024 Güncelleme 16 Nisan 2024, 07:00
Ders ’Alman’ lazım!

İÇİNDEKİLER

Leverkusen önceki gün Werder Bremen'i mağlup ederek 120 yıllık tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonu oldu. 43 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Leverkusen, büyük bütçelere sahip olmadan da başarıya ulaşılabileceğini kanıtladı. Teknik direktör Xabi Alonso ile birlikte 11 yıllık Bayern Münih hegemonyasını yıktı. Leverkusen, futbolcularına yıllık 33.4 milyon Euro'luk maaş ödüyor. En fazla kazanan oyuncu 3.1 milyon Euro ile Grimaldo.

12 MİLYON EURO EKSİDE
BU
sezon 69 milyon Euro'luk oyuncu satışı yapan Almanlar, transfere ise 81 milyon Euro ayırdı. Süper Lig'in devlerinden Galatasaray'ın maaş bütçesi 48 milyon Euro. Mauro Icardi'nin yıllık kazancı 10 milyon Euro. Fenerbahçe ise oyuncularına yıllık 46 milyon Euro'luk ödeme yapıyor. Dzeko, Tadic ve Fred yıllık 4.2'şer milyon Euro'yu cebine indiriyor. Leverkusen, bu sezon Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN