Stoilov mucizesi: 6 aylık müthiş performansıyla Göztepe'yi Süper Lig'e taşıdı

21 Kasım’da 2. sıradaki Kocaelispor’un 6 puan gerisinde lig 6.’sı olan İzmir ekibi, Stoilov yönetiminde en yakın rakibi Sakaryaspor’a 9 puan fark atarak bitime 2 hafta kala mutlu sona ulaştı. Göztepe taraftarı sabaha kadar zaferi kutladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2024 Güncelleme 30 Nisan 2024, 07:03
Stoilov mucizesi: 6 aylık müthiş performansıyla Göztepe’yi Süper Lig’e taşıdı

İÇİNDEKİLER

Evinde aldığı 2-0'lık Gençlerbirliği galibiyeti ile bitime 2 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Göztepe'de büyük bir sevinç yaşanıyor. İzmir ekibinin bu büyük başarısında en büyük pay sahibi hiç kuşkusuz teknik direktör Stanimir Stoilov oldu. Sezona istediği başlangıcı yapamayan Göztepe 12. haftada Erzurumspor'a deplasmanda 3-2 yenilerek 6. sıraya gerilemişti.

MÜTHİŞ BİR ÇIKIŞ YAKALADI
İzmir kulübü bu skorun ardından Sırp hoca Radomir Kokovic'le yollarını ayırmış ve Stoilov göreve başlamıştı. Bulgar hoca imzayı attığında 2. sıradaki Kocaelispor'un 6 puan gerisinde olan Göztepe ardından müthiş bir performansa imza attı. Stoilov yönetiminde çıktığı 20 maçta 14 galibiyet ve 4 beraberlik alan, sadece 2 yenilgi yaşayan Sarı-Kırmızılılar 2.30 puan ortalaması yakaladı.

ÇOK İYİ BİR KARIYERE SAHİP
Daha önce Levski Sofya, Astana ve Botev Plovdiv'in başında iyi performanslar sergileyen, Bulgaristan ve Kazakistan Milli Takımları'nı çalıştıran 57 yaşındaki Stoilov kalitesini Türkiye'de de gösterdi. Bulgar hocanın ara transferde takıma kazandırdığı isimlerden Brezilyalı forvet Romulo 5 gol ve 3 asist, İsveçli 10 numara Lundqvist ise 4 gol ve 1 asistlik katkı vererek elde edilen zaferde önemli bir rol oynadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN