'Denek' buluyor

Kadavra köpeği Denek, Korhan Berzeg’in kemiklerini bir bir bulup ekiplerin işini kolaylaştırıyor. Son olarak maktülün kafatası kemiğini buldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2024 Güncelleme 01 Mayıs 2024, 07:02
’Denek’ buluyor

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'de kaybolduktan 312 gün sonra, kendisine ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulunan Korhan Berzeg'i (84) arama çalışmalarına, Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nın özel eğitimli kadavra arama köpeği 'Denek' de katıldı.

2023 yılında Kırklareli'de 6 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde 1 kişinin cansız bedenini bulan, 15 Şubat'ta ise Karacabey açıklarında batan BATUHAN A gemisinin kayıp mürettebatını arama çalışmalarına katılan 'Denek', şimdi Korhan Berzeg'in izini sürüyor. Toplam 62 personel ve diğer 2 kadavra köpeği ile aramalara katılan Denek, önceki günkü taramalarda da Berzeg'in katası kemiğine ulaştı. 20 dakika iz sürüp 40 dakika dinlenen 'Denek' kadavranın kokusunu alıyor ve kısa sürede nerede olduğunu tespit ediyor.

KAFATASI KEMİĞİ DE ELDE
Berzeg'in kalça ve göğüs kafesi, kol kemiklerinin ardından, önceki gün de kafatasına ait kemikler de bulundu.

Berzeg'in kalça ve göğüs kafesi, kol kemiklerinin ardından, önceki gün de kafatası kemiğine ulaşıldı. Kemiklerin İstanbul Adli Tıp'taki incelemelerin ardından, Armutlu Mahallesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN