Formula 1 geri geliyor

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1 İstanbul’a geri geliyor. Bakan Ersoy, tarih için 2026 yılına işaret etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2024 Güncelleme 01 Mayıs 2024, 07:02
Formula 1 geri geliyor

İÇİNDEKİLER

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Formula 1 yarışlarının 2026 yılı itibarıyla İstanbul'a geleceğini açıkladı. 2024 yılı ilk 3 aylık turizm rakamlarını Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlediği basın toplantısı ile duyuran Bakan Ersoy, Formula 1 sahasının Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğuna işaret etti.

SIRA İKİNCİ AŞAMADA
Nisan ayı içerisinde ihale sürecinin gerçekleştiğini ve başarıyla tamamlandığını söyleyen Bakan Ersoy, "Şimdi ikinci aşamaya geçtik. Mayıs ayının ilk haftasında yer teslimleri yapılacak. Mevcut kiracının yeri boşaltması ve ihaleyi kazanan yeni kiracıya devir teslim gerçekleştirilecek. Sonrasında da hızlı bir şekilde 2026 itibarıyla Formula 1 yarışlarının Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili süreç başlayacak" şeklinde konuştu.

9 YARIŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İstanbul Park, dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1'e en son 2021'de ev sahipliği yapmıştı. İstanbul Park'ta 2005-2011 yılları arasında, 2020 ile 2021'de toplam 9 yarış düzenlendi.

TURİZM GELİRLERİ REKOR KIRDI
Bakan Ersoy, "İlk çeyreği 9 milyon 68 bin ziyaretçiyle kapattık. Geçen yıla göre yüzde 16.7'lik artış gerçekleştirdik" dedi. Ortalama kalış sürelerinin uzadığını anlatan Ersoy, "Bu yıl ilk çeyrekte 11.1 ortalama kalış süresi gerçekleşti. Pandemi öncesi rakamlara yaklaşmaya başladık. Yıl sonu için ortalama 9.7'lik kalış süresi hedefimiz vardı" diye konuştu. İlk çeyrekte 8.8 milyar dolar gelir elde edildiğini aktaran Ersoy, "En yüksek ilk çeyrek turizm gelirini elde ettik" dedi.

FARK ÜCRETİNE CEZA
Ersoy, Antalya'da milliyet farkı ücreti alan otelle ilgili gerekli incelemeler yapıldığını, 54 bin 694 lira idari ceza kesildiğini ve firma tarafından haksız yere alınan ücret farkının misafirlere geri iade edildiğini açıkladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN