Altın plan

Rusya'da kaybolan 700 ton altın taşıyan geminin kaçırıldığı ortaya çıktı. Rus yetkililer olayı özenle araştırırken, bu detaylı planı kimlerin yaptığı büyük merak konusu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2012 Güncelleme 31 Ekim 2012, 02:43
Altın plan

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın uzak doğusu Okhotsk denizinde şiddetli fırtınada 9 kişilik mürettebatı ile birlikte önceki gün kaybolduğu söylenen geminin kaçırıldığı ortaya çıktı. 700 ton altın cevheri yüklü olan geminin kimler tarafından kaçırıldığı ise gizemini koruyor. Önceki sabahtan itibaren bağlantı sağlanamayan ve son bağlantısında yardım sinyali veren Amurskaya kuru yük gemisindeki cevherin değerinin yaklaşık 250 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

ÇOK CİDDİ BİR KAÇIRMA PLANI
Gemiyi bulmak için Novik adlı tanker ve iki balıkçı teknesi arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyordu. Ağır hava koşulları ve fırtına nedeni ile Be-200 kurtarma uçağı çalışmalarına ara vermişti. Ama arama çalışmaları sırasında Rus istihbaratının aldığı bir bilgi olayın tüm seyrini değiştirdi. Dokuz mürettebatıyla Kiran limanından Okhotsk limanına doğru hareket eden geminin fırtınada kaybolmadığı, kaçırıldığı öğrenildi. Bu andan itibaren arama çalışmaları artırılırken, geminin kimler tarafından kaçırıldığı soruları da akla geldi.

KGB DE DEVREYE GİRDİ
Rus yetkililer "Geminin içinde 250 milyon dolardan daha fazla değerde altın cevheri bulunuyordu. Devlete ait bu maden işlenmek üzere Okhotsk'a gidiyordu. Bu çapta bir hırsızlığı yapmak için çok ciddi bir plan hazırlama lazım. En önemlisi de geminin ne zaman ne yükle nereden kalkacağı bilgisinin dışarıya sızması büyük skandal. Gemi içindeki mürettebatın bu işin içinde olduğunu düşünmüyoruz. Hatta onların hayatlarından endişe ediyoruz. Bu işin arkasında kim varsa bağlantıları çok güçlü olmalı" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturmayı Rus istihbarat örgütü KGB da bizzat takip ediyor.

ZOR ÖLÜM 3'Ü HATIRLATTI
Rusya'da altın yüküyle kaçırılan gemi Bruce Willis'in oynadığı Die Hard serisinin üçüncü filmini hatırlattı. Filmde Alman asıllı teröristler çaldıkları tonlarca altını yükledikleri gemiyi batırıyordu. Altınların suya gömüldüğü izlenimi oluşturan teröristler, tonlarca altını tırlarla kaçırarak izlerini kaybettirmeyi planlıyordu.