Ceza sahası

İspanya’daki referandum krizi futbolu da karıştırdı. Barcelona’nın önemli futbolcularından Gerard Pique, “Katalan’ım. Katalonya halkının bağımsızlık tutumundan dolayı gururluyum” deyip ağladı. Ancak milli takım antrenmanı için sahaya çıktığında protestoyla karşılaştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2017 Güncelleme 04 Ekim 2017, 01:59
Ceza sahası

İÇİNDEKİLER

Avrupa, hem terör hem de referandum gerginliğinin ortasında kaldı. Katalan referandumu sonrası yaşanan gerilim milli takıma da yansıdı... Katalan takımı Barcelona'nın oyuncuları, tartışmanın ortasında kaldı. Onlar arasında referandumu destekleyen açıklamaları nedeniyle Barcelona'nın savunma oyuncusu Gerard Pique de vardı. İspanya Milli Takımı, Arnavutluk ve İsrail maçlarının hazırlıkları için dün toplanırken, antrenmana katılan Pique İspanyol taraftarların tepkisiyle karşılaştı. Protestocular Katalan futbolcuya küfürlü tezahüratlar yaparken, "Milli takımı bırak" şeklinde bağırdı. Şok olan ünlü futbolcu, hemen sahadan ayrıldı. Bu arada Pique daha önce "Bence Milli Takım'a devam edebilirim. İspanya'da bugün olanları kabul etmeyen ve demokrasiye inanan pek çok insan var. Yönetim problem olduğumu düşünüyorsa, 2018'den önce milli takımı bırakırım" ifadelerini kullandı.

FIFA'DAN İSPANYA'YA REST
Bu arada İspanya Federasyonu'nun "Bağımsızlık kararı çıkarsa Barcelona, La Liga'da oynayamaz" açıklamasına FIFA'dan yanıt geldi. Futbolun patronları, İspanya Futbol Federasyonu'nun Barcelona'yı ligden atması durumunda İspanya Milli Takımı'nın 2018 Dünya Kupası'na katılamayacağını duyurdu.

KATALONYA GENEL GREVE GİDİYOR
Katalonya'da Pazar günü yapılan ve yüzde 90 'Evet' oyu çıkan bağımsızlık referandumunun ardından, İspanya'da siyasi kriz hız kesmedi. Katalan sendikaları ve dernekler, bağımsızlık referandumu sırasında yaşanan olayların hak ve özgürlüğün ağır ihlali olduğunu ifade ederek, bağımsızlık isteyen Katalanlar'ı genel greve çağırdı. Şiddete tepki olarak düzenlenecek grevde Katalonya'daki toplu taşıma araçları, okullar ve kliniklerin gün boyunca kapatılacağı açıklandı. Barcelona'da geçtiğimiz ayda da toplu grev yapılmıştı.