Elon Musk yeni hedefini açıkladı

Teknoloji dünyasının son dönemde en çok konuştuğu kişi olan Elon Musk, yeni hedefini açıkladı.

Giriş Tarihi 12 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 12 Nisan 2018, 18:28
Elon Musk yeni hedefini açıkladı

İÇİNDEKİLER



Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk kuşkusuz teknoloji dünyasının özellikle son yıllarda en çok konuştuğu isim.

Musk'ın bu popülaritesinin arkasında yatan ana neden ise ilginç projeleri.



Elon Musk, yeni hedefini açıkladı. ABD'li milyarder işadamı Musk, bilim dünyası tarafından 'beşinci ulaşım şekli' olarak ifade edilen en son teknoloji 'Hyperloop' için yeni bir rekor çıtası belirledi.


Musk, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Hyperloop kapsülüyle birlikte ses hızının yarısına ulaşmak istediğini açıkladı.



​Musk yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

"Yenilenmiş SpaceX / Tesla Hyperloop podu için hız testi yakında. Yaklaşık 1.2km içinde ses hızının yarısına ulaşıp frenlemeye çalışacak."

"Bu, kısa bir mesafe için çok uçuk bir hedef. Bu yüzden kolayca parçalanmış metal yığınına dönüşebilir. Ama her iki ihtimal de heyecan verici."



Elon Musk kuşkusuz teknoloji dünyasının son dönemde adından en çok söz ettiren ismi! Peki kim bu Elon Musk? İşte Musk'ın ilginç başarı öyküsü...



Güney Afrika asıllı ABD'li mucit ve girişimci olan Elon Musk Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol'un oğlu olarak dünyaya geldi.



Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı.



1992'de, Kingston, Ontario'daki Queen's University'de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania'da işletme ve fizik okumak için Kanada'dan ayrıldı.



Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu.

Kardeşi Kimbal Musk'la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini hayata geçiren Musk,1999 yılında bu girişimi 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolar hisse senedi karşılığında AltaVista'ya sattı.

Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com'un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal'i oluşturdu

2002 yılında bu girişimini ise 1.5 milyar dolara online alışveriş devi eBay'e sattı.



Musk belki de adını en çok duymamıza vesile olan şirketi SpaceX'i 2002 yılında kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO'su ve CTO'su olarak görevine devam ediyor.

SpaceX ISS'ye bir araç gönderen ve yanaştıran ilk ticari şirket olarak tarihe geçti.