Türkiye'ye uzanan fay hattında üst üste şiddetli depremler

İran-Irak sınırında gece saatlerinde üst üste depremler meydana geldi. Yaşanan sarsıntılar bölgedeki 5 ülkeyi de etkilerken, Bingöl'e kadar sokulan büyük fay hattının son dönemlerde aktif olması korku yarattı.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 26 Ağustos 2018, 11:26
Türkiye’ye uzanan fay hattında üst üste şiddetli depremler

İÇİNDEKİLER

Umman Körfezi'nden geçip İran'ın güneyi ve batısını boydan boya kat ederek Türkiye'ye giriş yapan fayda gece saatlerinde peş peşe depremler meydana geldi.

Yerel saatle 02.43'te gerçekleşen 6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü İran'ın Kirmanşah kentine bağlı Cevanrud ilçesi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi'nin (USGS) verilerine göre, şiddetli sarsıntı İran'ın yanı sıra Irak, Türkiye, Suriye ve Suudi Arabistan'da da hissedildi.

İran basını, Irak sınırındaki Tazeabad'da en az iki can kaybı olduğunu, 241 kişinin de yaralandığını bildiriyor.

Yerin 10 kilometre altında gerçekleşen depremin ardından büyüklüğü 4'ü aşan artçı sarsıntılar bölgedeki paniği daha da artırdı. İran devlet televizyonu, Kirmanşahlıların geceyi dışarıda geçirdiğini duyurdu.

Irak basını ise, depremin başkent Bağdat'ta binaları salladığını aktarıyor.

Türkiye'de Bingöl'e kadar sokulan büyük fay hattı, son dönemde özellikle Kirmanşah ve çevresinde aktif. Geçen yıl Kasım ayında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde 500'den fazla insan hayatını kaybetmişti.