Dosyalar açıldı

Rus Patrik Kirill, İstanbul’da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü Ukrayna medyası da, Rus Patriğin KGB ajanı olduğunu ve geçmişti ilginç olayların merkezinde olduğunu yazdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2018 Güncelleme 04 Eylül 2018, 03:15
Dosyalar açıldı

İÇİNDEKİLER

Ukrayna Kilisesi'nin Rusya'dan ayrılmak için adımlar atması, iki ülke arasındaki gerginliği daha da arttırdı. Rus Patriği Kirill ile Fener Rum Patriği Bartholomeos'un İstanbul'da bir araya gelmesi, Ukrayna'nın ayrılma kararına karşı bir Moskova hamlesiydi. Ancak Bartholomeos'un Ukrayna'dan yana karar alması, ipleri daha da gerdi. İstanbul'daki toplantıda Kirill, servis edilen tepsiden meyve suyunu almak isterken bir Rus görevli onu uyarmış ve bardağı değiştirmişti.

ZEHİRLENEREK ÖLDÜ
Bunun üzerine Bartholomeos ve heyeti tüm içecekleri reddetti. Olayın bir zehirleme girişimi olduğu iddia edildi. Bu olaydan sonra Ukrayna medyası, Patrik Kirill'le ilgili ilginç detaylar yazdı. Geçmişte KGB için çalıştığı bilinen, 100 bin Euroluk saatler takan, İsviçre Alpleri'nde milyonlarca Euroluk dağ evi bulunan ve çok ihtişamlı yaşayan Kirill bu olaydan sonra Ukrayna basında hedef olarak gösterildi. Ukrayna medyası 2008'te eski Rusya Patriği 2. Alexi'nin evinde kalp krizi sonucu ölmesini hatırlatarak "Alexi'nin zehirlenerek öldüğünü herkes biliyor. Aynı taktiği Bartolomeos'a da uygulamak istediler" yorumunu yaptı.