Son dakika: Esad İdlib'e saldırdı! Rusya'dan açıklama geldi

Reuters Haber Ajansı, Suriye rejim birliklerinin Hama kentini topçu ateşiyle vurmaya başladığını duyurdu. Rusya'dan açıklama geldi: Suriye'deki durum İdlib sorunu çözülmeden normalleşemez.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 06 Eylül 2018, 12:20
Son dakika: Esad İdlib’e saldırdı! Rusya’dan açıklama geldi

İÇİNDEKİLER

Dünya Suriye'nin İdlib şehrine kilitlenmiş durumda. Açıklamalar ve son dakika gelişmeleri art arda geliyor.

Reuters Haber Ajansı, Suriye rejim birliklerinin Hama kentini topçu ateşiyle vurmaya başladığını duyurdu. İlk gelen bilgi, İdlib bölgesinin topçu ateşiyle vurulmaya başladığı yönündeydi.

Dün sabah saatlerinde Rusya, 22 gün aradan sonra İdlib'e 3 savaş uçağıyla hava saldırısı düzenledi.

RUSYA: SURİYE'DEKİ DURUM İDLİB SORUNU ÇÖZÜLMEDEN NORMALLEŞEMEZ

Rusya Dışişleri'nden yapılan açıklamada; "Suriye'deki durum İdlib sorunu çözülmeden normalleşemez. Rusya İdlib'de hedefi belli operasyonlar yapıyor. Suriye'deki duruma ilişkin ABD ile teması sürdürüyoruz." denildi.

RUSYA VURDU, ESAD HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Suriye ordusu da İdlib'i dün Rusya'nın ardından topçu ateşleriyle vurmaya başladı. Esad rejimine bağlı Suriye ordusu aralıklarla İdlib'i topçu ateşiyle hedef aldı. Ordu bugün de tekrar İdlib'e topçu ateşleri düzenlemeye başladı.

TÜRKİYE'DEN DE DUYULUYOR

Suriye'nin İdlib kentinde belirlenen hedefleri vuran Rus savaş uçaklarının sesi, Hatay'ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerine bağlı köylerinden de duyuldu. Yüksekte olan sınır köylerinden ise atılan bombaların çıkardığı toz bulutları görüldü.

ABD: TÜRKİYE İLE AYNI ENDİŞELERİ TAŞIYORUZ

Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin "İdlib ile ilgili Türkiye ile yakın temas içindeyiz" açıklamasının ardından ABD Maslahatgüzarı da Türkiye ile ilgili bir açıklamada bulundu. ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier, "İdlib'e müdahale ile ilgili Türkiye ile aynı endişeleri taşıyoruz" dedi.

RUS BÜYÜKELÇİDEN DE AÇIKLAMA GELDİ: TÜRKİYE İLE YAKIN TEMAS HALİNDEYİZ

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'nden önemli açıklamalar geldi. Büyükelçi açıklamasında "İran'da cuma günü yapılacak zirve Suriye'de çözüm için büyük fırsat. Kuzey Suriye'deki durumla ilgili Türkiye ile yakın temas halindeyiz" dedi.