Son dakika: Merkel'den İdlib açıklaması!

Son dakika... Alman Başbakan Merkel, "İdlib'de insani bir felaketten mutlaka kaçınmalıyız" dedi.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 06 Eylül 2018, 12:43
Son dakika: Merkel’den İdlib açıklaması!

İÇİNDEKİLER

Alman Başbakan Angela Merkel, "İdlib'de insani bir felaketten mutlaka kaçınmalıyız" açıklamasında bulundu.

RUSYA 22 GÜNLÜK SUSKUNLUĞUN ARDINDAN İDLİB'İ VURDU

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rus savaş uçaklarının İdlib'i 22 günlük suskunluğun ardından yeniden vurmaya başladığını dünyaya duyurdu. Rusya, İdlib bölgesine operasyon hazırlığı yapan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a destek veriyor.

İDLİB İRAN'DAKİ ZİRVEDE KONUŞULACAK

İdlib konusu 7 Eylül'de Tahran'da İran, Rusya ve Türkiye liderleri arasında yapılacak zirvede de masaya yatırılacak.

TÜRKİYE: İDLİB'E MÜDAHALE FELAKET OLUR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İdlib'de ateşkesin bozulması Suriye için, bölge için felaket olur. İnsani bakımdan bir felaket olur. İdlib bölgesi, Astana ile belirlenen çatışmasızlık bölgelerinden son kalanıdır. 3,5 milyon insan burada yaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu Tahran'da Ruhani ve Putin'le görüşecek. Ama biz zirve öncesi temasları sürdürüyoruz ki buradan olumlu sonuç çıksın" diye konuştu.

AVRUPA'DAN İDLİB AÇIKLAMALARI

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "İdlib'e olası bir saldırı, zaten yeterince acı çekmiş halk üzerinde yıkıcı sonuçlar doğurabilir." dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, "idlib konusunda Rusya ve Türkiye ile çıkış yolu bulmaya çalışıyoruz." dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "İdlib'de insani bir felaketin önlenmesi için her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

BÖLGEDE 3 MİLYONU AŞKIN SİVİL YAŞIYOR

Bölgede silahlı muhaliflerin yanısıra, 3 milyonu aşkın sivilin yaşadığı tahmin ediliyor. Birleşmiş Milletler İdlib'e olası bir harekatın 250 bin ile 700 bin kişiyi yerinden edebileceği uyarısında bulunuyor. Esed güçlerinin, İran ve Rusya'ya bağlı birliklerle beraber katliam yapmasından korkuluyor.