Son dakika... Kritik zirve sonrası Pompeo'dan Türkiye açıklaması

Başkan Erdoğan ile görüşmesi sonrası açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Türkiye'ye karşı uygulanan yaptırımlarla ilgili kısa sürede karar verilecek." dedi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 17 Ekim 2018, 18:23
Son dakika... Kritik zirve sonrası Pompeo’dan Türkiye açıklaması

İÇİNDEKİLER

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye ziyaretinin ardından yeni açıklamalarda bulundu. Pompeo, ABD tarafının Türkiye'ye karşı uyguladığı yaptırımlarla ilgili kısa sürede karar vereceklerini açıkladı.

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetinin araştırılması kapsamında ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Pompeo'yu görevlendirmiş ve Pompeo dün Suudi Arabistan'a ve bugün de Türkiye'ye ziyarette bulunmuştu.

40 DAKİKALIK GÖRÜŞME
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova'ya hareketi öncesi Pompeo'yu Esenboğa Havalimanı'nda kabul etti.

Saat 10:10'da başlayan görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılırken zirve yaklaşık 40 dakika sürdü.

ERDOĞAN-POMPEO GÖRÜŞMESİNDE NE KONUŞULDU?
Açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Başkan Erdoğan ile Pompeo arasında ne konuşulduğuna ilişkin mesajlar da verdi. Çavuşoğlu; Erdoğan-Pompeo görüşmesi sırasında Başkan Erdoğan'ın Münbiç için ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'ya, "Sizin zorluklarınız varsa biz teröristleri temizleriz" mesajını verdiğini söyledi.