Son dakika: Suudi Kral Selman'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Kral Selman, "Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili olan herkes cezalandırılacaktır. Kaşıkçı'nın ölümünde görevini yapmakta başarısız olanlar hakkında işlem yapılacaktır" dedi. Öte yandan Kral Selman, Kaşıkçı ailesini kabul etti, görüşmeye Prens Selman da katıdı.

Giriş Tarihi 23 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 23 Ekim 2018, 17:09
Son dakika: Suudi Kral Selman’dan Cemal Kaşıkçı açıklaması

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Selman, "Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerden hesap sorulacak" diye konuştu.

KRAL SELMAN, KAŞIKÇI AİLESİNİ KABUL ETTİ

Suudi Arabistan Kralı Selman'ın, Cemal Kaşıkçı ailesiyle bir araya geldi. Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salah Kaşıkçı ve ağabeyinin katıldığı görüşmede Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın da yer aldığı ifade edildi. Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Kaşıkçı ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletmişti.

BAŞKAN ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Suudi Arabistan yönetiminden bundan sonra meselenin tüm sorumlularını ortaya çıkarmalarını ve hukuk üzerinde gereken cezalara çarptırılmalarını bekliyoruz. Planlı olduğuna dair güçlü emareler bulunuyor. Bu 15 kişi cinayet günü niçin İstanbul'da toplanmıştır? Bu kişiler kimden emir almışlardır? Başkonsolosluk binası günler sonra incelemeye açıldı? Cinayet ortadayken ondan tutursız açıklamama niye yapıldı? Cesedi niçin hala ortada yok? Cesedin yerli işbirlikçiye verildiği ifadesi doğruysa, bu yerli işbirlikçi kimdir?

Bir çağrı yapıyorum; Suudi Arabistan Kralı başta olmak üzere üst yönetimedir. Olay İstanbul'da olmuştur. Bu 15 + 3 kişinin yargılanmasının İstanbul'da yapılması teklifimdir.