Fransa'da polis Flash-Ball mermisi kullandı 100 kişi gözünü kaybetti!

Fransa, Avrupa Ordusu için Almanya ile anlaştı, Sarı Yelekliler 12. kez sokağa çıktı. Ancak bu kez polis devlet kararıyla Flash-Ball mermisi kullandı. Sonuç, 100 kişi gözünü kaybetti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2019 Güncelleme 05 Şubat 2019, 08:00
Fransa’da polis Flash-Ball mermisi kullandı 100 kişi gözünü kaybetti!

İÇİNDEKİLER



CIA
ve George Soros'un Açık Toplum Vakfı'nın organize ettiği Sarı Yelekliler, Cumartesi gecesi 12. Perde olarak bir kez daha sokağa çıktı. Ancak bu kez tepkilerinde, Almanya ile Fransa'nın tarihi Elysee Anlaşması'nın 56. yıl dönümünde yapılan yeni bir imza töreni vardı.



Aachen kentindeki imzadan sonra Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Almanya Başbakanı Merkel, "Avrupa Ordusu" için ilk adım atıldı dedi. İşte Sarı Yelekliler buna tepki olarak başta Paris olmak üzere 9 kenti birbirine kattı. Fransız polisi bu gerilimin artacağını bildiği için devlet kararı ile eylemlerde plastik mermi (Flash- Ball) kullanmaya başladı. Polisin bu kez acıması yoktu.


Polis nokta atışı yapar gibi eylemcilerin gözlerine nişan aldı. 100 eylemci gözünü keybetti, 7 eylemcinin ise kolu koptu. 453 kişinin yaralandığı, 321 kişinin gözaltına alındığı olaylar sonrası polis gerekirse şiddeti daha da arttıracağını açıkladı.