ABD'de büyük S-400 çelişkisi! Trump başka, bakanlar başka konuşuyor

Japonya'daki G-20 Zirvesi'nde basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Donal Trump, "Türkiye'yi seviyorum, S-400 geriliminde Erdoğan'ın suçu yok, Erdoğan çetin biri ama ben iyi anlaşıyorum." ifadelerini kullanmıştı. Trump'ın S-400 konusundaki net duruşuna rağmen ABD'den çelişkili ifadeler gelmeye devam ediyor. ABD Dışişleri tarafından yapılan son dakika açıklamasında, "Türkiye’nin S400’leri teslim alacağını duyduk. Ankara, anlaşmayı sürdürürse çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak" denildi.

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2019, 10:36 Güncelleme 11 Temmuz 2019, 10:36
ABD’de büyük S-400 çelişkisi! Trump başka, bakanlar başka konuşuyor

İÇİNDEKİLER

ABD Dışişleri tarafından yapılan son dakika açıklamasında, "Türkiye'nin S400'leri teslim alacağını duyduk. Ankara, anlaşmayı sürdürürse çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak" denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ortagus, "ABD'nin, Türkiye'ye S-400 tedariğine ilişkin tavrı değişmedi. Ankara, anlaşmayı sürdürürse çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak" dedi.CAATSA yaptırımlarını içeren tasarının Kongre'den geçtiğini hatırlatan Ortagus, "CAATSA yaptırımları tasarısı Kongre'den geçti. Sonuçları Türkiye açısından olumsuz olacaktır" ifadelerini kullandı.

TRUMP: TÜRKİYE'NİN SUÇU YOK
ABD'den gelen çelişkili ifadelere rağmen Başkan Donald Trump, S-400'ler konusunda Türkiye'ye hak vermişti.

Trump, "ABD Başkanı Trump, Obama yönetimi Patriot'ları Türkiye'ye satmadı. İdlib'de sivillerin ölmesini istemeyiz. Karmaşık bir durum üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rahip Brunson'ı geri verdi. Kimse geri alamamıştı. Başkan Obama geri alabildi mi? Hayır, sonsuza dek hapiste kalabilirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan benim bakış açımla çok çetin biri. Bu gerilimde Erdoğan'ın suçu yok. Ben iyi anlaşıyorum ve ona adaletsiz davranıldığını düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.