Gezi provokatörü CNN muhabiri Ivan Watson şimdi de Hong Kong'da karışıklık peşinde!

Türkiye'ye karşı adeta bir darbe girişimi olan Gezi vandalizmini ‘özgürlük’ eylemi diye parlatarak dünyaya sunan CNN muhabiri Ivan Watson, Hong Kong’a gönderilmişti. Şimdi Hong Kong'da sokaklar karıştı. CNN ve provokatör muhabiri Ivan Watson, Gezi benzeri yayınlara başladı.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2019, 09:06 Güncelleme 19 Ağustos 2019, 10:02
Gezi provokatörü CNN muhabiri Ivan Watson şimdi de Hong Kong’da karışıklık peşinde!

İÇİNDEKİLER

Hong Kong'da suçluların Çin'e iade tasarısının iptali talebiyle düzenlenen protestolar 11. haftasına girdi. Cumartesi günkü eylemlere Meslek Öğretmenleri Birliği de katıldı. Hükümet karşıtı gösterilerin yanı sıra aynı günde hükümet yanlıları da yürüyüş yaptı. Pekin karşıtı göstericilerin arkasında Amerika Birleşik Devletleri olduğu dün itibariyle kesinleşti.



Türkiye'deki Gezi provokatörlerini canlı yayına alan ve günlerce vandalizmi bir 'özgürlük eylemi' olarak sunan CNN International da beklenen duruma geçti. Canlı olarak yayınlanan eylemler için açıklamalar yapan yorumcular, Çin'i eleştirdi.



İÇ SAVAŞ VARMIŞ GİBİ YAYIN YAPMIŞTI!
Watson, Gezi olaylarında 8 saat canlı yayınla dünyaya Türkiye'de iç savaş varmış gibi duyurmuştu. 1 Mayıs'ta yasadışı eylemcilerin vandallıklarını barışçıl eylemler olarak gösteren Watson son olarak Gezi'nin yıldönümünde sahne almıştı. Polisin kendisine saldırdığını ve vurduğunu iddia eden Watson aradığını bulamamıştı. İstanbul'dan ayrılma kararı aldıktan sonra CNN'e konuşan Watson "Çok sevdiğim sokakların son bir yıl boyunca tekrar ve tekrar savaş alanına çevrilmiş olması beni çok üzüyor" demişti.



BAŞKAN ERDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Başkan Erdoğan, Watson için "İstanbul'a gelip abartılı provokatif çağrılar yapan uluslararası medya kuruluşları avuçlarını yaladılar. Bir tane o CNN'nin dalkavuğu oralarda bir eyler yapmaya çalışıyor. " ifadelerini kullanmıştı.