'Batı Şeria'yı ilhak edeceğim' diyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu korkudan sığınağa kaçtı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail'in egemenliğini tüm yerleşim birimlerinde hayata geçirmek için sizden açık bir görev istiyorum." ifadesini kullanmıştı. İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu, ülkenin güneyinde yer alan Aşdod kentindeki seçim mitingini çalan roket sirenleri nedeniyle kısa süreliğine yarıda kesmek zorunda kaldı. Kalabalık ise Netanyahu'nun telaşına aldırmadan telefonlarıyla bu anları kaydetmeye çalıştı.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2019, 22:20 Güncelleme 10 Eylül 2019, 22:33
’Batı Şeria’yı ilhak edeceğim’ diyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu korkudan sığınağa kaçtı

İÇİNDEKİLER

Gelecek haftaki erken seçim için "Kazanırsam Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'ni ve Ölü Deniz'in kuzeyini ilhak edeceğim" vaadinde bulunan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'barış planının' Batı Şeria'nın ilhakı için 'tarihi fırsat' oluşturduğunu söyledi.

Netanyahu kürsüdeyken Gazze'den atıldığı belirtilen roketler nedeniyle Aşdod ve Aşkelon kentlerinde uyarı sirenleri çalmaya başladı. Bunun üzerine mitingin yapıldığı salonda kısa süreli panik yaşandı ve korumaları Netahyahu'yu kürsünden indirerek, salondan çıkardı.

Sirenlerin susmasından kısa bir süre sonra Netanyahu mitingin yapıldığı salona dönerek, konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'den atıldığı kaydedilen roketlerin "Demir Kubbe" hava savunma sistemi tarafından havada imha edildiği belirtildi.

SIĞINAĞA KAÇTI
İsrail Başbakanı konuşma yaptığı sırada, Gazze'den atılan roketler konuşma yaptığı salonun yakınlarına düştü. Netenyahu konuşmasını kesip sığınağa geçti. Kalabalık ise Netanyahu'nun telaşına aldırmadan telefonlarıyla bu anları kaydetmeye çalıştı.