Bahamalar'da korkunç bilanço: 2 bin 500 kişi kayıp

Orta Amerika ülkesi Bahamalar'ı vuran ve 50'den fazla kişinin ölümüne neden olan Dorian kasırgası sonrası 2 bin 500 kişi için kayıp kaydı yapıldı. İşte Takvim Gazetesi’nin 13 Eylül 2019 tarihli dünya sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2019 Güncelleme 13 Eylül 2019, 07:59
Bahamalar’da korkunç bilanço: 2 bin 500 kişi kayıp

İÇİNDEKİLER

Orta Amerika ülkesi Bahamalar'ı vuran ve 50'den fazla kişinin ölümüne neden olan Dorian kasırgası sonrası 2 bin 500 kişi için kayıp kaydı yapıldı. Bahamalı yetkililer bu kişilerin barınakta ya da güvenli bölgelerde olup olmadığının henüz kontrol edilmediğini kaydetti. Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı sözcüsü Carl Smith, "Maalesef kayıp; listesi her geçen gün artıyor" dedi.

BOLTON'IN ZEKASI YETERLİ DEĞİL
ABD Başkanı Donald Trump, görevden aldığı Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a hakaret etti. Trump, "Kim Jong Un için Libya modelini önerdiğinde büyük bir hata yaptı. Bu (Kim Jong Un hakkındaki açıklama) sert olma meselesi değildi. Bu bunu söylemek için zeki olmama meselesiydi. John ile Venezuela'daki tutumu konusunda aynı fikirde değildim. O itaatsiz biriydi" ifadelerini kullandı.

KORKUTAN AÇIKLAMA
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, uluslararası stratejik istikrarın bozulduğunu belirterek, korkutan bir açıklama yaptı. Ryabkov, "Mevcut durumda, nükleer savaş yaşanma riski var. Ne yazık ki, bu bir gerçek" dedi. ABD ile Rusya arasında 2010'da imzalanan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın sona ereceğini hatırlatan Ryabkov, bu konuda suçlu olan tarafın Washington olduğunu sözlerine ekledi.

TÜRKİYE'DEN TF-X HAMLESİ
İtalya resmi olarak İngiltere'nin altıncı nesil savaş uçağı Tempest programına katıldı. İngiltere'yle TF-X / Milli Muharip Uçak (MMU) projesini yürüten Türkiye'nin de projeyle yakından ilgilendiği biliniyor. Türkiye dışında Japonya ve Hindistan da yakın takipte. Bu ülkeler dışında potansiyel ortak olabilecek ülkeler arasında ise Norveç, Kanada ve Avustralya gösteriliyor.