CIA, Trump’a tuzak kurdu

ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki azil soruşturmasını tetikleyen, Ukrayna lideriyle telefon görüşmesine ilişkin ihbar mektubunu gönderen kişinin, CIA ajanı olduğu ortaya çıktı. İşte Takvim Gazetesi’nin 28 Eylül 2019 tarihli dünya sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2019 Güncelleme 28 Eylül 2019, 07:59
CIA, Trump’a tuzak kurdu

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki azil soruşturmasını tetikleyen, Ukrayna lideriyle telefon görüşmesine ilişkin ihbar mektubunu gönderen kişinin, CIA ajanı olduğu ortaya çıktı. Hatta bu kişinin görevden alınan ulusal güvenlik danışmanı John Bolton'la yakın olduğu da belirtildi.


KİLİSENİN TECAVÜZ PARASI
Avustralya
Katolik Kilisesi, çocuk istismarından suçlu bulunan Ridsdale'in 1982'de tecavüz ettiği 9 yaşındaki erkek mağdura 1 milyon dolar tazminat ödedi. Katolik kiliseleri, son 10 yılda tecavüz mağdurlarına milyarlarca dolarlık tazminat ödedi.

KATALANLAR YİNE AZDI
İspanya hükümeti Katalonya parlamentosunun aldığı bağımsızlık yanlısı kararların iptali için yasal girişimde bulunacak. Katalanlar, daha önce de benzer bir girişiminde bulunmuş, onlarca kişi tutuklanmıştı.

HOLLANDA'DA YASAĞA DESTEK
Hollanda Danıştayı, restoran ve kafelerde bulunan kapalı sigara bölümleri için verilen özel iznin geçersiz olduğuna hükmetti. Bu karar ülkede tepki çekmezken, sağlık örgütleri yaptığı açıklamalarla kararı destekledi.